Hjem Nyheter Ursula Haverbeck fengsles ikke – rettferdigheten seirer

Ursula Haverbeck fengsles ikke – rettferdigheten seirer

TYSKLAND Advokatens utrettelige argumentasjon sammen med internasjonale protester tros forklare myndighetenes beslutning om å innstille gjennomføringen av den 94 år gamle revisjonistens fengselsstraff.

Revisjonisten Ursula Haverbeck. Skjermbilde: Youtube.

Ursula Haverbeck, den 94 år gamle tyske forskeren, forleggeren og historierevisjonisten ble i vår dømt tilsvarende brudd på «rasismeparagrafen», for «forbrytelsen» i å ha anket en tidligere dom. Hun vil dog denne gangen ikke måtte sone de dømte 12 månedene i fengsel, ble det annonsert i Berlin onsdag, skriver Nordfront.

Haverbecks advokat Wolfram Nahrath har siden oktober intensifiert sin argumentasjon om det uverdige i å fengsle en 94 år gammel dame, og myndighetene virker å til slutt ha lyttet.

På nettsiden Real History ble også vårens, høsten og sommeren omfattende internasjonale protester mot dommen hyllet på onsdag, som det også tros at har presset de tyske myndighetene til å stille inn iverksettelsen av Haverbecks fengselsstraff. Nettsiden gir også et tips til berørte tyske myndigheter:

Neste steg burde være å oppheve selve loven om volksverhetzung [tilsvarer omtrent «rasismeparagrafen», red. anm.] som representerer en krenkelse av den tradisjonelle europeiske standarden for fri historisk debatt og rasjonell argumentasjon.

I 2017 ble Haverbeck dømt for å ha fornektet «holocaust» ved et evenement i Berlin. Senest i 2020 ble hun dømt til et års fengsel for å i et intervju enda en gang ha gitt samme uttalese.