Hjem Artikler USA angriper nasjonalister i Øst-Europa gjennom privat etterretningsbyrå

USA angriper nasjonalister i Øst-Europa gjennom privat etterretningsbyrå

POLITIKK Det private etterretningsbyrået Bellingcat planlegger nå, sammen med den amerikanske regjeringen, en «anti-fascistisk» informasjonskrig mot «høyreekstreme» politiske aktivister i Øst-Europa, i følge en annonse på deres hjemmesider.

Programmet, som heter Anti-Equality Monitoring Project, vil fokusere på følgende nasjoner: Albania, Armenia, Hviterussland, Bosnia og Herzegovina, Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Estland, Ungarn, Kosovo, Latvia, Litauen, Moldova, Montenegro, Nord-Makedonia, Polen, Romania, Russland, Serbia, Slovakia, Slovenia og Ukraina.

Bellingcat, som for øvrig er sponset av CIA gjennom National Endowment for Democracy (NED), etterligner Julian Assanges Wikileaks i stil og metoder, men eksisterer og opererer utelukkende for å fremme og få gjennomført amerikanske etterretningsoperasjoner rundt om i verden.

I følge stillingsannonsen til Bellingcat for Monitor-prosjektet så er grupper som forfekter nasjonalistiske, anti-LHBT og anti-feministiske synspunkt i Øst-Europa ikke slått hardt nok ned på nasjonalt og lokalt, så den ønsker derfor å bøte på denne angivelige unnfallenheten selv.

Sammen med en tilpasset historie i media om hvordan byrået kom til verden nærmest som en organisk grasrotbevegelse, så har regjeringene i USA og Storbritannia vært ivrige i å promotere deres private spioner i Bellingcat som idealistiske og innovative internett-detektiver fra Millenniumsgenerasjonen.

De har imidlertid ikke hatt suksess med å selge denne historien. Organisasjonen har både av det anti-militaristiske og anti-intervensjonistiske venstre og høyresiden blitt ansett som en regjeringsskapt desinformasjonsenhet. 

Et eksempel som står ut var da Bellingcat i fjor ble tvunget til å beklage til den respekterte intellektuelle Petter Hitchens, som de i koordinerte angrep forsøkte å bringe omdømmet i vanry fordi Hitchens hadde våget å stille spørsmål ved omstendighetene rundt et angivelig kjemisk angrep i Douma, Syria, et angrep som de ny-konservative forsøkte å utnytte for å legitimere en militær intervensjon i landet. Bellingcat opprettholdt synet om at angrepet var reelt og at alle som stilte seg tvilende til dette var onde Kreml-troll. De fikk imidlertid ikke lenge etter en betydelig kilevink da varslere ved OPCW (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons) senere avga vitnemål om at deres rapport som ga Assad skylden, faktisk var forfalsket

I det meste av Øst-Europa står Antifa-grupper veldig svakt og er ofte i antall underlegne på gatene. Kilder i Serbia har gitt National Justice informasjon om at selverklærte journalister fra USA har forsøkt å organisere Antifa-grupper for å bruke mot nasjonalister i deres nasjon over flere år nå.

Det er åpenbart at så som Black Lives Matter er det, så er Antifa et verktøy for den amerikanske regjeringens myke makt. Myndigheter i Øst-Europa har et ansvar for å forsvare sine innbyggere fra ondsinnet utenlands overvåkning og spionvirksomhet, uavhengig av deres politiske og ideologiske overbevisning, men det gjenstår å se om viljen er der.

/Eric Striker

Først publisert på National Justice.