Hjem Nyheter USA beslaglegger syriske oljefelt

USA beslaglegger syriske oljefelt

4

SYRIA USA mobiliserer tropper for å kontrollere oljefelt i Syria.

YPG-kurdere ved oljeraffineri, 2013. Foto: Reuters/Stringer

Tross alle signaler om at USAs president Donald Trump endelig skal stå for valgløftene og sette Amerika først, så virker det ikke som det blir slik.

Etter at USA forlot deler av nordre Syria i forkant av Tyrkias invasjon av området har nemlig amerikanske tropper beslaglagt andre områder i landet. På mandag annonserte USAs forsvarsminister Mark Esper at blant annet mekaniserte forband styrket den amerikanske tilstedeværelsen i nordøstre Syria for å forsvare oljefelt fra «flere statlige og ikke-statlige» entiteter. Planene støttes også offentlig av Donald Trump.

Oljefeltene skal blant annet ifølge Washington beskyttes fra Den islamske staten (IS), hvis leder USA skal ha drept natt til søndag.

Inntektene fra oljen skal ifølge Mark Esper gå til de kurdiske SDF-styrkene som USA overga i forbindelse med den nevnte tyrkiske invasjonen av Syria.

– Vi vil forsikre oss om at SDF har tilgang til ressurser slik at de kan bevokte IS-fengsler, bevæpne sine soldater og hjelpe oss i krigen mot IS, hevder Esper.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov kalte USAs oppførsel for «arrogant og ulovlig» og at de egentlig bare «beskytter» oljen fra dens rettmessige eier, den syriske staten.

Russland har dessuten nylig publisert satelittbilder som skal vise hvordan USA smugler olje ut til andre land under beskyttelse av blant annet kampfly.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
2 år siden

Det ante meg at Trump igjen skulle tale med to tunger. Det nytter ikke å stole på det han sier, for han vil mest sannsynlig gjøre noe annet.

Espen
Espen
2 år siden

Oljen…. alltid oljen.

Marius
Marius
2 år siden

Muh PR! Oy vey!!!

Marius
Marius
2 år siden

Jødene er like forutsigbare som alltid.