Hjem Nyheter USA blokkerte russiske diplomater fra å delta på FN-møte

USA blokkerte russiske diplomater fra å delta på FN-møte

0

USA Russiske diplomater som skulle delta i FNs generalforsamling fikk ikke komme inn i landet.

FNs generalforsamling. Foto: Patrick Gruban/Wikimedia (CC BY-SA 2.0).

USA har valgt å ikke bevilge visum til to russiske diplomater som skulle delta i FNs generalforsamling i New York, skriver RT.

Det er to diplomater fra Russlands offisielle delegasjon, som ledes av utenriksminister Sergei Lavrov, som ikke har fått visum. Dette oppga det russiske utenriksdepartementets talsmann Maria Zakharova på onsdag.

– Av ti medlemmer i den offisielle delegasjonen fikk to ingen visum. Denne taktikken har allerede blitt en illevarslende tradisjon fra USAs side.

Også en annen delegasjon, som består av eksperter og diplomater som støtter den offisielle delegasjonen, hadde problemer med visum, men skal ha fått dem bevilget på natten, bare timer før de måtte sette seg på flyet.

En tredje delegasjon består av journalister som skulle overvåke møtet. Der skal én journalist ikke ha fått bevilget visum, sier Zakharova.

FNs generalforsamling har pågått siden 13. september, men det er 20.–26. september som verdensledere og utenriksministre deltar. Ifølge RT har Moskva anklaget Washington for å ha brutt mot avtalen av 1947 om at USA skal gi utenlandske representanter tilgang uten kostnad og «snarest mulig».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg