Hjem Nyheter USA bryter sine egne sanksjoner mot Russland

USA bryter sine egne sanksjoner mot Russland

0

GEOPOLITIKK I flere år har USA utsatt Russland for økonomiske sanksjoner. Dere egne militærbaser i det fortsatt okkuperte Tyskland og andre europeiske land konsumerer dog «forbudt» russisk energi.

USAs flybase i tyske Ramstein bryter mot USAs økonomiske sanksjoner mot Russland.

Etter andre verdenskrigs slutt ble Tyskland okkupert av de allierte maktene. Krigsalliansen FN ble omgjort til en «fredsallianse» som skulle sulte ut Tyskland og samtidig holde landet i sjakk. Siden da har USA hatt militærbaser i landet.

USA har, ettersom Russland har blitt utpekt som en geopolitisk fiende, innført økonomiske sanksjoner mot landet for å begrense deres evne til å tjene penger på eksport av eksempelvis naturgass og olje. En annen hensikt er at USA vil at Europa i stedet skal importere energi fra amerikansk – og snart israelsk – kontrollert olje- og gassproduksjon.

Amerikansk gass er dog eksempelvis av dårligere kvalitet, og betydelig dyrere, enn den russiske. Gass fra Russland går i rørledninger, mens amerikansk gass nedkjøles og sendes til Europa med store skip, hvilket er dyrt.

Av denne anledning har EU hurtigbehandlet en tillatelse for Israel til å anlegge verdens lengste rørledning for å kunne eksportere gass, som tas fra områder i Midtøsten for å selges til Europa.

Tyskland bryter mot USAs sanksjoner gjennom å ha opprettet egne handelsavtaler med Russland om energiforsyning. Derfor kjøper Tyskland mye energi fra Russland, og energieksporten fra Russland til Europa fortsetter å øke.

USA er i hendene på Russland

Dilemmaet til USA er at deres egne militærbaser i Tyskland krever energi for å være operative. Energien som USA forbruker kommer i vesentlig del – nesten 40 prosent – fra Russland, rapporterte Oilprice.com i fjor.

I praksis er USA i hendene på Russland, som når som helst kan stenge av gassen slik at basene ikke kan fungere.

Situasjonen er enda ikke løst. Republikanere og Demokrater i USA samarbeider for å finne løsninger som gjør at de amerikanske basene i Tyskland skal bli så lite avhengig av russisk energi som mulig.

Et forslag til løsning er å bygge mikroelnett, energilagringssystemer og såkalte EV-systemer, som er en form for toveis lade- og strømforsyningssystem, som kan være mobile.

Problemet som har blitt skapt av USA selv har blitt en akilleshæl i USAs militære angrepsapparat.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg