Hjem Nyheter USA: Demokratiske senatorer vender ryggen til BLM i kontroversiell avstemning

USA: Demokratiske senatorer vender ryggen til BLM i kontroversiell avstemning

2

USA I en sjokkavstemning denne uken dolket demokratene den til nå tilsynelatende allmektige BLM-bevegelsen i ryggen ved å stille seg bak to lovforslag som ville gi enorm støtte til amerikansk politi hvis vedtatt.

Etter en forlenget kampanje der de har støttet, samarbeidet med og rasjonalisert blodbadet til de anti-hvite opptøyene i løpet av sommeren 2020 har plutselig demokrater valgt å slenge BLM-bevegelsen og Antifa i søppelbøtta.

I to separate avstemninger sent på kvelden stemte demokratene overveldende for politi-vennlige lovendringer, frontet av de republikanske senatorene Josh Hawley og Tommy Tuberville, og som vil bli inkludert i det nye lovforslaget for infrastruktur verdt én trillion amerikanske dollar.

Tidligere samme natt presenterte Hawley et lovforslag som ville tilby føderale midler for lokale politistyrker med det mål å hyre 100 000 nye politibetjenter.

Hawley, som sannsynligvis forventet det motsatte av demokratene som i ett år nå har frontet slagordet: «Defund the Police», ble målløs da den demokratiske innpiskeren Dick Durbin ikke bare sa ja til å støtte lovforslaget med entusiasme, men til og med gav Joe Biden æren for å ha kommet på ideen i løpet av hans tid i kongressen.

Durbin viste her til «COPS»-programmet som Biden inkluderte i den beryktede kriminalloven fra 1994, som både Trump og demokratene stemplet som rasistisk i løpet av valget 2020. Hawleys lovforslag suste gjennom senatet i en jordskredsavstemning på 99 mot 3, hvorav de tre opponentene var Utah republikaner Mike Lee, Pennsylvania Republikaner Pat Toomey og demokraten Bernie Sanders.

Deretter, i en enda mer åpenlys avvisning av BLM, ble Tubervilles lovforslag om å nedskjære føderal finansiering av byer som Minneapolis og Portland (som har eksperimentert med «defund the police» programmer) vedtatt 99 mot null, der samtlige demokrater, ledet av Cory Booker, stilte seg bak det.

Både Tuberville og Hawley forventet at forslagene deres kun ville utgjøre publisitetsstunt. Det republikanske partiet planlegger å drive valgkamp i mellomvalget ved å hamre på den alarmerende økningen av voldskriminalitet, men demokratene er nå i gang med en aggressiv kampanje for å undertrykke ekstremistene i deres egen base for å ta fra republikanerne deres eneste potensielt sterke valgsak.

Mens det fremstiller seg selv som pragmatisk på overflaten skynder de etablerte liberale mediene seg nå for å undertrykke raseriet fra svarte grupperinger og anarkister.

BLM har så langt respondert med en rasende tweet-storm der gruppen kalte senatets avstemminger «et forsøk på å stanse bevegelsen vår». Uttalelsen deres sluttet med følgende ord:

Dette er tidspunktet for å slå alarm. Vi må vise disse folkene at det er OSS som har makten.

Dette korte tilbakefallet til tilregnelighet er imidlertid ikke-bindende og kan avfeies av kongressen. Det utgjør imidlertid fremdeles en symbolsk gest og kan muligens lede til en seriøs konflikt mellom demokratiske politikere og fanatikerne de har hjulpet med å slippe løs i USA.

/ERIC STRIKER

Først publisert på National-Justice

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
9 måneder siden

Det eneste som kan demme opp for kriminell virksomhet i amerikanske storbyer med en stor svart befolkning er politi, ellers løper negrene, dvs unge svarte menn hovedsaklig, amok og tar seg til rette med vold, ran og drap. Kanskje har dette begynt å synke inn også hos hjernesvekkende liberale blant demokratene. Black crimes matter og Antifa har kanskje hatt sin beste tid, iallfall i de byene som ble velsignet med opptøyer, hærverk og annen kriminalitet.

Roy Vey
Roy Vey
9 måneder siden

Bak BLM ser man flammer og opptøyer, og bak WLM ser man fred og ro.