Hjem Nyheter USA: Den jødiske Sackler-familien kan vinne immunitet mot opioid-søksmål

USA: Den jødiske Sackler-familien kan vinne immunitet mot opioid-søksmål

USA Den jødiske Sackler-familien som utgjør hovedaktørene bak opioid-epidemien i USA kan vinne juridisk immunitet mot søksmål med hensyn til deres rolle i å ødelegge livene til utallige hvite amerikanere.

Ifølge npr er det den føderale dommeren Robert Drain som er ansvarlig for å fjerne en betydelig hindring for konkursplanen til legemiddelgiganten Purdue Pharma, kontrollert av den jødiske Sackler-familien. Saken utgjør en av de mest kompliserte konkurshistoriene noensinne, da mer enn 600 000 individer, inkludert selskaper og regjeringer, er involvert i rettstvister mot Purdue Pharma.

Purdue Pharma, skaperen av legemiddelet oksykodon, har i årevis vært involvert i kontrovers over selskapets rolle i opioidepidemien i USA, som mellom 1999 og 2019 har kostet mer enn 500 000 amerikanere livet via overdose, majoriteten av dem hvite. Utfallet av epidemien har vært så katastrofalt at en HBO dokumentar som blant annet fokuserte på Purdue Pharmas rolle ble kalt The crime of the Century.

Purdue Pharma har solgt piller av opioidet OxyContin for 35 milliarder amerikanske dollar siden 1996, og av disse viser rettsdokumenter at Sackler-familien har mottatt minst 8 milliarder i profitt fra selskapet.

Mens den foreslåtte konkursplanen ville innebære at de ville måtte gi fra seg noen av disse milliardene, så ville den også gi legal immunitet til dusinvis av medlemmer av Sackler-familien, mer enn 160 finansielle stiftelser og mer enn 170 selskaper, konsulenter og andre assosierte av Sackler-familien. Mens Purdue Pharma har blitt dømt føderalt to ganger har intet medlem av Sackler-familien, som har skapt en formue av å selge død til hundretusener av amerikanere, blitt strafferettslig tiltalt, og hvis denne konkursavtalen er en suksess vil det heller aldri skje. De vil miste kontroll over Purdue Pharma (som allerede har mistet mye av sin verdi gitt skandalene), men ivareta kontroll over et utall andre selskaper og forbli en av de rikeste familiene i USA.

Les også:
Jødisk legemiddelfamilie saksøkes – forårsaket narkotikafolkemord blant hvite
Jødisk pillefamilie villedet leger til å selge avhengighetsdannende legemidler
Jødisk lege vil utrydde hvite amerikanere: «De er vaksinasjonsvegrere»