Hjem Nyheter USA erkjenner: Syriske “rebeller” har anvendt kjemiske våpen

USA erkjenner: Syriske “rebeller” har anvendt kjemiske våpen

UTENRIKS USAs utenriksdepartement erkjenner at syriske «rebeller», koblet til den jihadistiske terrororganisasjonen al-Nusrafronten, har anvendt seg av kjemiske våpen.

USAs utenriksdepartement har publisert en advarsel for turister som funderer på å reise til Syria. Der nevner de at syriske «rebeller» har anvendt kjemiske våpen i krigen mot landets sittende president Bashar al-Assad.

«ISIS, Hayat Tahrir al-Sham (tidligere al-Nusrafronten red. anm.) og andre voldsomme ekstremistgrupperinger anvender seg av selvmordsbombere, kidnappinger, lette og tunge våpen, improviserte spengmidler og kjemiske våpen», lyder advarselen.

Igor Konashenkov, talsperson for det russiske forsvarsdepartement, kommenterer uttalelsen:

– Det her er den første offisielle erkjennelse av USAs utenriksdepartement. Ikke bare av eksistensen, men også selve anvendelsen av kjemiske våpen fra al-Nusraterrorister.

Tidligere har USA også erkjent at terrorgruppen Islamske staten (IS) har anvendt kjemiske våpen i krigen mot den syriske regjering.

USA har også lenge vært ledende i å beskylde president Assad for all mulig grusomheter, der nettopp anklagelser om bruk av kjemiske våpen har blitt rettet mot han. Disse anklager har dog blitt bestridet av både Syria og Russland og har dessuten ikke blitt bevist.

Kilde: USA erkänner: Syriska »rebeller» har använt kemiska vapen