Hjem Nyheter Utenriks USA forlater Niger

USA forlater Niger

ANTIGLOBALISME Litt over et år etter at den jødiske ministeren besøkte sin skjødehund, og åtte måneder etter at den jødiske viseministeren ble ydmyket under sitt forsøk på å belære det rakryggede nye lederskapet, forlater USA Niger.

Nigers nye militærjunta vil ikke bøye seg for presset fra globalistene.
Foto: Office de radiodiffusion télévision du Niger

Ifølge amerikanske regjeringskilder har USA bestemt seg for å forlate det vestafrikanske landet Niger. Ved å gjøre dette overholder man dermed direktivene som allerede ble mottatt i fjor sommer fra Nasjonalt råd for beskyttelse av fedrelandet, under ledelse av general Abdourahamane Tchiani, om å forlate landet.

– Statsministeren har bedt oss om å trekke tilbake amerikanske tropper, og vi har gått med på å gjøre det, sier en høytstående tjenestemann i utenriksdepartementet til The Washington Post i et intervju.

Tilbaketrekningen betyr blant annet at anslagsvis 1 000 amerikanske soldater nå får reise hjem, og at flybasen bygget av USA i ørkenbyen Agadez til en kostnad av 110 000 000 dollar blir forlatt.

Bakgrunn: Nesten et år med oppvist standhaftighet

Litt over et år har gått siden den jødiske utenriksministeren Anthony Blinken besøkte Niger for å vise sin støtte til landets daværende president, den globalistiske marionetten Mohamed Bazoum – et besøk som i et noe lengre perspektiv mislyktes med sitt formål.

I et statskupp i slutten av juli ble Bazoum avsatt av en militærjunta kalt Nasjonalt råd for beskyttelse av fedrelandet under ledelse av general Tchiani, tidligere sjef for den nigerianske presidentgarden.

Siden han tiltrådte har landets nye ledelse konsekvent fulgt en kompromissløs, fryktløs nasjonal og anti-globalistisk politikk i egets folks interesse. En av de tidligste tiltakene som ble tatt av landets nye ledelse var å utvise ambassadørene fra Frankrike, Tyskland og Nigeria til landet, med henvisning til at hver av dem hadde «begått handlinger som strider mot Nigers interesser».

Etter statskuppet truet globale interesser via en gruppe vestafrikanske stater kalt ECOWAS (Economic Community of West African States) med en militær intervensjon med sikte på å gjenopprette den tidligere globalistvennlige presidenten Bazouma til makten. Dog fant man det snart best å avstå. På grunn av den sterke folkelige støtten i Niger for presidenten og nasjonalrådet, var en gruppe kalt Frivillige for Nigers forsvar bestående av sivile i stand til å på kort tid en sjeldent bevitnet massemobilisering av frivillige klare til å ta opp våpen.

«Bruk pengene på Nulands slankekur!»

Oppfordringer fra USA kombinert med trusler mot Nigers nye ledelse har blitt møtt med kulde. Et eksempel er befalingen til det afrikanske landet om å «normalisere» sine relasjoner med Israel, noe president Tchiani ikke syntes var en god idé. Da den amerikanske supermakten sendte sin viseutenriksminister, den beryktede globalistiske jødinnen Victoria Nuland, for oppleksing, trusler om tilbaketrukket bistand og lokking med mer penger, foreslo president Tchiani velvillig at USA skulle «spare pengene sine til et vektkuttingsprogram for viseutenriksministeren.» Etter besøket kunne Nuland bare si at «de var veldig klare på hvordan de vil fortsette» og beklaget at «samtalen var ekstremt ærlig og til tider vanskelig».

Et siste mislykket forsøk

For bare noen dager siden ble det rapportert om febrilske innsatser fra USAs side for å få Nigers nåværende juntalede, Ali Mahaman Lamine Zeine, til å gi etter for amerikanske krav til landet.

Vestlige mainstream-medier skildrer den amerikanske tilbaketrekningen som en seier, ikke for folket i Niger – men for Russland, «som har økt sin tilstedeværelse i regionen.»