Hjem Nyheter USA forlater WHO i juli 2021

USA forlater WHO i juli 2021

1

UTENRIKS USA bekrefter at de vil forlate WHO i juli neste år.

Trump vs WHO. Skjermbilde: Youtube.

Den 30. mai kunngjorde Trump offisielt beslutningen om å forlate WHO.

Tirsdag sendte den amerikanske regjeringen ut en erklæring om å forlate Verdens helseorganisasjon (WHO) til FNs generalsekretær, melder Nya Tider.

Under de seneste månedene har USAs president Donald Trump hardt kritisert WHO for deres håndtering av koronapandemien, samt for å være partisk i Kinas favør.

Trump sa i april at WHO har satt «politisk korrekthet før livreddende tiltak».

En talsperson for FNs generalsekretær António Guterres har bekreftet at organisasjonen har fått melding fra USA om at de trekker seg.

Samtidig utnytter Trump uttredelsen fra WHO og den sammenkoblede kritikken av Kina, ved å nevne urelaterte tiltak som tar sikte på å straffe landet. Dette gjelder handelsbarrierer og Kinas motstand mot de omfattende USA-støttede protester i Hong Kong.

WHO bør utsettes for ny granskning, ettersom det nå har vist seg at de i stillhet har endret sin offentlige tidslinje for koronaviruset. I dag hevder WHO at de først hørte om viruset via Internett. Tidligere uttalte organisasjonen gjentatte ganger at informasjonen kom direkte fra kinesiske tjenestemenn.

I følge flere rapporter ble revisjonene gjort på WHOs nettsted 29. juni. Dette forsterket påstandene om at den kinesiske ledelsen skjulte Covid-19s eksistens i lang tid og at WHO hjalp dem til det, skriver Nya Tider.

Avgjørelsen om ikke å være en del av WHO, og da gi dem skattepenger, står og faller på hvilken administrasjonen som styrer USA. Demokratenes 77 år gamle presidentkandidat Joe Biden har kunngjort at han vil sørge for at USA går inn i WHO på sin første dag i Det hvite hus hvis han ble valgt i høstens presidentvalg.

«Amerikanerne er tryggere når Amerika er forpliktet til å styrke den globale helse. På min første dag som president kommer jeg til å gjeninntre i WHO og gjenopprette vårt lederskap på verdenscenen”, skrev Biden i en Twitter-melding.

«Sleepy» Joe Biden mener at USA trenger WHO og at WHO må ledes av USA. Skjermbilde: PBS NewsHour/Youtube.

Les også:
WHO-sjef vil at myndighetene skal kunne gå inn i folks private hjem og tvangsisolere smittede
Jødisk lege vil utrydde hvite amerikanere: «De er vaksinasjonsvegrere»
Koronaviruset

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Einar O
Einar O
2 år siden

Med «creepy Biden» til president i USA, vil det bli et creepy USA.