Hjem Nyheter USA gir ingen sikkerhetsgaranti ved en NATO-søknad

USA gir ingen sikkerhetsgaranti ved en NATO-søknad

1

NATOMEDLEMSKAP Om Sverige og Finland søker NATO-medlemskap kommer ikke USA til å hjelpe om Russland angriper, skriver Dagens Nyheter.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

Utenriksministeren for det amerikanske forsvarsdepartementet, Colin Kahl, har kunngjort for både finske og svenske myndigheter at USA ikke kommer til å gi noen sikkerhetsgaranti under søknadsprosessen.

– Han gjorde det klart at de amerikanske sikkerhetsgarantiene ikke gjelder under søknadsprosessen, men gjelder kun for et fullt medlemskap, sier en av DNs kilder.

Samtidig er Sverige i forhandlinger med Storbritannia om en sikkerhetsgaranti. Garantien vil imidlertid kun bety at Sverige vil få omtrent den samme støtte som Ukraina, om Russland skulle angripe.

NATOs ekspansjon mot den russiske grensen har provosert Russland, som har advart øvrige naboland om å inngå et NATO-medlemskap.

– Vi har gitt våre advarsler, både offentlig og gjennom bilaterale kanaler. De vet dette, så det er ingenting å bli overrasket over. De ble informert om alt, hvor det ville føre hen, sa utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova på onsdag, i den russiske statskontrollerte TV-kanalen Russia-24.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
9 måneder siden

Vi ser jo hvilken støtte Ukraina fikk. De ble lurt av NATO og USA til å provosere frem en krig med Russland, og nå bruker de media til å propagandere for at et NATO-medlemskap vil være løsningen mot «russisk aggresjon». Jeg forstår jo godt at Russland blir provosert av at NATO stadig kommer nærmere den russiske grensen med sine våpen, men de kunne kanskje ventet litt med å la seg provosere for mye ved å sende troppene inn i Ukraina. Uansett er det NATO og USA som har provosert frem en krig, og nå ønsker de å utvide krigen til… Les mer »