Hjem Nyheter USA: Jødisk senatsleder vil gi statsborgerskap til 11 millioner ulovlige innvandrere

USA: Jødisk senatsleder vil gi statsborgerskap til 11 millioner ulovlige innvandrere

UTSKIFTNINGSINNVANDRING Den jødiske lederen for demokratenes senatsmajoritet i USA erklærte at USA må gi statsborgerskap til alle ulovlige innvandrere i landet.

Chuck Schumer. Kilde: DonkeyHotey via flickr, (CC BY 2.0).

I en tale holdt onsdag denne uken taler lederen for demokratenes senatsmajoritet, Chuck Schumer, som er jødisk, for at USA skal gi statsborgerskap til alle landets ulovlige innvandrere:

– Nå mer enn noen gang mangler vi arbeidere, vi har en populasjon som ikke reproduserer på egenhånd, på samme nivå som den pleide. Den eneste måten vi kommer til å ha en flott fremtid i Amerika er om vi ønsker velkommen og omfavner innvandrere, drømmerne [betegnelse for mindreårige ulovlige innvandrere i USA] og alle sammen, for vårt ultimate mål er å hjelpe drømmerne, men å skaffe en vei til borgerskap for alle 11 millioner, eller hvor mange det er, udokumenterte [innvandrere] som er her, sier Schumer.

Det faktiske antallet på ulovlige innvandrere i USA er uvisst, men 11 millioner regnes ofte som et konservativt estimat. En studie fra Yale i 2018 fant at det reelle antallet kunne være mer enn 22 millioner. I 2021 alene dokumenterte grensevaktene 1,7 millioner ulovlige innvandrere som forsøkte å krysse USAs sørlige grense.

I tillegg til å være en forkjemper for ulovlig innvandring har Schumer markert seg som en glødende sionist. Under Barack Obamas presidentskap barket Schumer sammen med presidenten sin over det han betegnet som Obamas manglende troskap til Israel og uttalte at USA: «har en urokkelig forpliktelse til Israels sikkerhet og det israelske folket», og da president Donald Trump flyttet den amerikanske ambassaden til Jerusalem gav Schumer Trump sjelden applaus.