Hjem Nyheter USA: Lekket dokument avslører at forsvarsdepartementet planlegger å utrenske «ekstremister» fra militæret

USA: Lekket dokument avslører at forsvarsdepartementet planlegger å utrenske «ekstremister» fra militæret

USA Under en ekstremt bred definisjon av «ekstremisme» som inkluderer både kristne og patrioter ser det ut som det amerikanske forsvarsdepartementet planlegger en av de mest ekstensive utrenskningsprosessene i sin historie.

Forsvarsminister Lloyd Austin. Foto via National Justice.

Ifølge National Justice gjelder avsløringene et lekket dokument fra Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), en etat i det amerikanske forsvarsdepartementet som har ansvar for nyutvikling av teknologi for det amerikanske forsvaret.

Ifølge dokumentet er grupper med de følgende verdiene å regne for ekstreme: patriotisme, pro-hvite holdninger, kristen fundamentalisme og anti-feminisme. Anarkisme og miljøvern nevnes også, men ikke holdninger knyttet til BLM, til tross for opptøyene knyttet til slagordet i fjor.

Patriotiske holdninger regnes for en vektor for ekstremisme hvis de involverer holdninger som sier at «den amerikanske regjeringen har blitt korrupt, undergraver grunnloven eller er ute av stand til å beskytte landet mot farer utenfra».

Ettersom alle de tre nevnte er objektive sannheter er tydeligvis enhver hvit mann med moderate høyrevendte holdninger og et realistisk syn på sin egen statsmakt en ekstremist i den amerikanske regjerings øyne.

Videre inkluderes kristne hvis de opponerer mot abort, homofilt ekteskap eller trans-agendaen.

På grunn av den ekstremt brede definisjonen på ekstremisme må nødvendigvis majoriteten av det amerikanske forsvarets tjenestemenn (som ofte kommer fra sørlige, republikanske stater) regnes som ekstremister.

Hvordan disse definisjonene vil implementeres av forsvarets ledelse og hvor mange som vil affiseres er ennå uvisst.