Hjem Nyheter Europa USA sender bombefly til Norge

USA sender bombefly til Norge

2

KRIGSHISSING USAs president Joe Biden har besluttet å stasjonere amerikanske bombefly i Norge. Russland ser imidlertid amerikanernes trekk som en provokasjon.

Amerikansk B-1-bombefly. Foto: CC public domain.

De neste tre ukene kommer USA til å sende fire B-1-bombeflly og 200 mann som skal stasjoneres i Norge. Det er første gang amerikanske bombefly stasjoneres i NATO-landet Norge, og dette har vekket reaksjoner fra Russland.

Mens USA flytter mer og mer ildkraft nærmere Russland hevder de at dette er for å motvirke russisk aggresjon. Bombeflyene skal gjennomføre oppdrag i internasjonalt luftrom nordvest for Russland, rundt polarsirkelen.

Hittil har de fleste av NATOs arktiske stridsøvelser blitt gjennomført fra flybaser i Storbritannia, men nå vil krigsalliansen begynne å bruke Norsk jord mer.

– Operativ beredskap og vår evne til å støtte våre allierte, samt å kunne svare raskt er avgjørende for kombinert fremgang, sier general Jeff Harrigian, befalhaver for det amerikanske luftvåpenet i Europa og Afrika til CNN.

President Joe Biden har under sin innledende periode ved posten vist en tøffere innstilling mot Russland. I slutten av januar talte han med den russiske presidenten Vladimir Putin om blant annet påståtte russiske kyberangrep.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Det Biden og hans jødisk-dominerte administrasjon er opptatt av er å avlede oppmerksomheten fra problemene USA har internt, og å sette fokus på Kina og Russland er gammelt og velprøvd. Men har norske myndigheter ingen reservasjoner mot å gi USA lettere tilgang til russisk luftterritorium? Åpenbart ikke; det er jo i tråd med «norske sikkerhetsinteresser», iflg NATO-sjef og russofob Stoltenberg.

Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

Dagens norske regjering er like tafatt som regjeringen Nygaardsvold. De legger seg flate for fremmed makt og lar Norge brukes som krigsbase mot et land som ikke ønsker oss krig. Ingen folkeavstemning er gitt. Slik begynte det for Norge under andre verdenskrig, en tafatt regjering Nygaardsvold lot Churchill krenke norsk territorium og norsk nøytralitet, bak ryggen på det norske folk, og da oppheve nøytraliteten.