Hjem Nyheter USA slutter å kalle Golanhøydene «okkuperte»

USA slutter å kalle Golanhøydene «okkuperte»

0

UTENRIKS I den siste amerikanske årsrapporten over menneskerettigheter kalles Golanhøydene ikke lengre «Israel-okkuperte», men benevnes i stedet som «Israel-kontrollerte».

På onsdag ble den siste amerikanske årsrapporten over menneskerettigheter i verden publisert. I sammenheng med dette ble det offentliggjort at USA nå benevner Golanhøydene som «Israel-kontrollerte» i stedet for «Israel-okkuperte».

– «Okkupert territorium» medfører en juridisk betydning. Jeg tror at det de har forsøkt å gjøre er å endre det til en mer ren geografisk beskrivelse, sier Michael Kozak, representant for USAs innenriksdepartement, i følge al-Jazeera.

En annen språkforandring i rapporten er at rubrikken «Israel og de okkuperte områdene» har blitt endret til «Israel, Golanhøydene, Vestbredden og Gaza».

Nabil Abu Rudeineh, talsmann for den palestinske myndighetens president Mahmoud Abbas, sier at den amerikanske beslutningen om å bytte ut begrepet «okkupasjon» om de okkuperte palestinske territoriene og de syriske Golanhøydene er «en fortsettelse på den amerikanske forvaltningens fiendtlige innstilling mot vårt palestinske folk og står i strid med alle FN-resolusjoner».

På mandag besøkte den republikanske senatoren Lindsey Graham, sammen med USAs Israel-ambassadør David Friedman og Israels statsminister Benjamin Netanyahu, Golanhøydene. I følge al-Jazeera sa Lindsey Graham da at han skulle arbeide for en amerikansk erkjennelse av Israels suverenitet over den strategiske regionen «nå og for alltid».

Flere ledende amerikanske politikere har nylig foreslått ny lovgivning i representantenes hus og senatet i Washington DC for å erkjenne Israels suverenitet over Golanhøydene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg