Hjem Nyheter USA trapper opp – sender skip og bombefly mot Iran

USA trapper opp – sender skip og bombefly mot Iran

0

MIDTØSTEN USAs aggressive adferd fører dem stadig nærmere krig med Iran.

Det amerikanske hangarskipet USS «Abraham Lincoln» befinner seg nå i Hormuzstredet utenfor kysten av Iran.

USA har den siste tiden sendt blant annet et hangarskip og B-52-bombefly til Persiabukta. Ifølge dem selv er dette for å «beskytte amerikanske interesser» i området mot en påstått iransk trussel. USA skal også handle hvis Iran tar steg mot å skaffe seg atomvåpen, noe som USA selv forenklet i fjor ved å trekke seg fra atomavtalen med akkurat Iran.

For noen dager siden ble fire oljeskip i havner tilhørende det USA-allierte De forente arabiske emirater utsatt for «sabotasje», som besto av hull i sidene til skipene, og som ikke førte til noen menneskeskader eller tap av olje. Uten at noen etterforskning har klargjort hendelsesforløpet har USAs allierte åpent – og USA selv mindre åpent – utpekt Iran som ansvarlig. Iran nekter og stiller seg bak en grundig etterforskning av sabotasjen. Landets utenriksminister Mohammad Javad Zarif – som har kommet tilbake til posten etter kaoset i vinter – antyder dessuten i en kommentar at det kan handle om et såkalt falskt flagg-angrep med hensikt å hetse frem en krig mot hans land.

USA kan sende hundretusenvis av soldater til Midtøsten

New York Times skrev tidligere i dag om at USA planlegger å sende hele 120 000 soldater til Midtøsten, atter for å kvele trusselen mot Iran. Donald Trump gikk senere ut og kalte nyheten for fake news, men sa i samme åndedrag at han skulle sende «betydelig flere enn det» hvis han bestemte seg for en masseinvasjon av den antisionistiske islamske republikken.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg