Hjem Nyheter USA: Ubevæpnet hvit tenåring skutt av politimann mens han kjørte til jobben

USA: Ubevæpnet hvit tenåring skutt av politimann mens han kjørte til jobben

1

USA En nylig hendelse fra Arkansas gjør myten om at hvite aldri er ofre for politivold i USA til latter.

En 17-årig gutt, Hunter Brittain, ble nylig skutt av politiet nær Cabot, Arkansas på et vis som vitner og familiemedlemmer beskriver som drap.

Ifølge bestemoren hans, et vitne som var med som passasjer, og arbeidsgiveren hans så stod Brittain, som er hvit, opp midt på natten for å prøve å fikse lastebilen sin etter å ha fått beskjed om å møte opp til konstruksjonsjobben sin kl. 6 på morgenen.

Etter å ha forlatt bilforretningen for å prøvekjøre kjøretøyet sitt ble Brittain stoppet ved et trafikklys av en betjent fra Lonoke County lensmannskontor.

Ifølge en annen tenåring som befant seg i lastebilen da hendelsen fant sted så ville ikke Brittains lastebil stoppe fullstendig da han ble vinket til siden, så han hoppet ut og forsøkte å plassere en kanne med motorolje bak hjulet for å hindre det i å rulle.

Det var da sersjant Michael Davis, som har vært medlem av politistyrken siden 2013, åpnet ild og drepte ham.

Only Black Lives Matter?

Lokalsamfunnet har reagert med raseri til hendelsen. De har protestert hver dag siden hendelsen. En video på Facebook viser lastebiler som svir asfalten på parkeringsplassen utenfor lensmannskontoret for å utrykke raseriet deres.

Lensmann John Staley har forsøkt å stilne folkemengden, ledet av Brittains hjerteknuste bestemor, som har laget bråk utenfor politistasjonen ved å fortelle dem at Davis vil bli suspendert og at Arkansas statlige politi etterforsket hendelsen.

Men Staley og lokale medier har ikke gitt ut noe foto av den nevnte betjenten, eller noen andre detaljer med unntak av navnet hans. Ingen har heller bekreftet om Davis hadde kroppskameraet sitt på i løpet av det som ser ut til å være en handling som demonstrerte et ufølsomt mangel på hensyn til menneskeliv.

Mens NAACP og Urban League har gitt uttalelser som fordømmer politiskyting så har forsøk på å skape nasjonal oppmerksomhet av enkelte av de yngre protestmedlemmene ved å forsøke å knytte den til Black Lives Matter bevegelsen ikke kommet noen vei.

Så langt har nasjonale medier nektet å rapportere om dette primaeksempelet på politiinkompetanse, til tross for at offeret er høyst sympatisk. Så langt har ikke FBI vist noen interesse for å etterforske om Brittains borgerrettigheter ble trampet på. Folkene som protesterer ser ut til å være hvite og lokale, hvilket tyder på at regionale BLM og venstrevendte grupper ikke har tilbudt noen signifikant støtte.

Lonoke County er fattig og overveldende hvitt, med en per captia inntekt på 17 397 amerikanske dollar, hvilket er godt under den føderale fattigdomsgrensen. Dette tillater institusjonelle overgrep å skje ubestridt.

/Eric Striker

Først publisert på National Justice.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
10 måneder siden

Utrolig trist.

Politimannen hører hjemme i fengsel.