Hjem Nyheter USA: Vaksinefrie soldater får sparken

USA: Vaksinefrie soldater får sparken

1

VAKSINETVANG Beslutningen om å avskjedige samtlige uvaksinerte kom etter permitteringer i marinen og flyvåpenet – samt marinens avslag på søknader om unntak av religiøse grunner.

Amerikanske soldater i Afghanistan, mars 2011.
Foto: Public Domain via Wikimedia Commons.

USAs hær har bestemt å fra og med nå begynne å kvitte seg med soldater som ikke aksepterer å blir vaksinert mot covid.

Landets hærminister Christine Wormuth deklarerer i en pressemelding:

Uvaksinerte soldater innebærer en risiko for styrken og truer beredskapen.

Hæren oppgir at ca. 3 000 soldater av totalt drøye 480 000 i dag enda ikke har tatt vaksinen, men må nå altså ta den for å ikke miste sin ansettelse.

Den amerikanske marinen og marinekorpset begynte allerede i høst å si opp uvaksinerte og til dags dato har omkring 350 ansatte blitt tvunget til å slutte.

Forrige uke gikk New York Times (NYT) ut med opplysningen at 45 soldater i den amerikanske marinen har blitt sparket for sin unnlatelse å vaksinere seg mot covid.

I midten av desember hadde flyvåpenet ifølge Air Force Times sagt opp 27 av samme årsak.

I NYTs artikkel påminnes det om at forsvarsminister Lloyd Austin allerede i august i fjor bestemte en vaksinasjonsdeadline for aktive soldater i marinen satt til 28. november 2021.

Over 3 000 har bedt å få slippe av religiøse grunner

Ifølge marinen hadde i oktober over 3 200 aktive soldater søkt om unntak fra vaksinetvangen med henvisning til religiøse beveggrunner.

Ingen av disse søknadene skal dog ha blitt bevilget.

Da 35 av disse søkende siden november på bakgrunn av dette saksøkte president Joe Biden, påkalte de den religiøse friheten, tydelig uttrykt i konstitusjonen.

Distriktsdommeren Reed O’Connor lyktes da å gi en midlertidig utsettelse for iverksettelsen av disiplinære tiltak mot de 35.

Det amerikanske flyvåpenet avskjediget ikke desto mindre i desember 27 uvaksinerte ansatte.

Alle våpengrenene i den amerikanske krigsmakten har frem til nå satt sin egen vaksinasjonsdeadline.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 måneder siden

Med lesber, homoer og transer inkludert, samt kvinner og svarte i «ledende posisjoner», og nesten alle injisert med «lethal juice», er ikke det amerikanske militæret mye å skryte av lenger. Jeg tror neppe Russland og Kina har stort å frykte, bortsett fra «smarte våpen»(droner, etc), og – Gud forby – atomvåpen. Men er Biden istand til å trykke på nuke-knappen, eller må noen gjøre det for ham?