Hjem Nyheter USA vil forby eksport av KI-modeller

USA vil forby eksport av KI-modeller

USA Ifølge opplysninger planlegger USA å forby eksport av avanserte KI-modeller til Kina.

Bilde: Pixabay

Ifølge Reuters vurderer Joe Bidens regime å forby eksport av avanserte KI-modeller til Kina, skriver RT.

Hvilke kriterier som definerer hva en «avansert» modeller er skal ikke være bestemt, men hvor mye CPU-kraft som trengs for å kalkulere modellen er en mulig måte; mer kraft betyr således mer avansert.

I 2020 forbød Donald Trump eksport av utstyr for å produsere halvledere til kinesiske Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC), noe som Joe Biden i 2022 økte til alle statlige halvlederbedrifter i Kina.

Unnskyldningen det amerikanske regimet brukte for å rettferdiggjøre trekket var påstander om Kinesiske «masseødeleggelsesvåpen og brudd på menneskerettighetene».

USA leder en halvleder-allianse sammen med Taiwan, Japan og Sør-Korea, hvis mål skal være å opprettholde forsyningskjeden for halvledere, som fikk en knekk under koronanedstengingen.

Ifølge Kina forsøker regimet i USA å «dominere den globale halvleder-produksjonen og -forsyningskjeden», mens i Taiwan kaller sjefen for TSMC, verdens største halvlederprodusent, og landets største bedrift, datamaskinbrikker for «demokrati-brikker».