Hjem Nyheter Globalt – USAs allierte skapte Den islamske staten (IS)

– USAs allierte skapte Den islamske staten (IS)

USAs allierte skapte Den islamske staten (IS eller ISIS) for å ødelegge Hizbollah. Det hevder den tidligere europeiske NATO-sjefen general Wesley Clark i et intervju med CNN.

Den islamske staten (IS eller ISIS) ble skapt av USAs allierte for å knuse Hizbollah og deretter slå til mot både Syrias og Irans innflytelse i Midtøsten. Det hevder den pensjonerte general Wesley Clark i et intervju med CNN. Clark, som er halv-jødisk og tidligere har vært både NATO-sjef i Europa og presidentkandidat i USA for demokratene, anses av mange for å være en av USAs «fredsduer» i utenrikspolitikken.

Hvilke av USAs allierte som har skapt IS sier Clark aldri, men den fremste kandidaten bør være Israel som tidligere har tapt en krig mot Hizbollah. Dersom Israel har skapt IS innebærer det at den jødiske staten er skyldig i en av de verste forbrytelsene mot menneskeheten i historisk tid.

At det er Israel som ligger bak IS hevdes også av Iran og Hizbollahs leder Sayyed Hassan Nasrallah. Nylig hevdet også Nasrallah i en tale at det er høyst sannsynlig at USA og Israel ligger bak de islamistiske terroristenes fokusering på mål i Europa. Noe som fra et muslimsk synspunkt er helt ulogisk, ifølge Nasrallah.

What did those who slaughtered the Egyptian Copts in Libya say? They said that their goal is Rome! […] What do they have to do in Rome?! These are new wars and fronts. Whom are they serving? For whose interest are they fighting? Here and for the first time I dare to say: Consider the »Israeli» Mossad, the CIA, and the British intelligence. Previously, we did not pose the theory of a conspiracy. But now we say let’s take that into consideration. Everything that the Takfiri current and Daesh [ISIS] do serves »Israel», »Israel’s» hegemony over the region, and the US hegemony over the region. They are also provoking Europe.

Forklaringen til at USAs allierte skapte et slikt monster som IS er ifølge Wesley Clark helt pragmatisk. Ifølge Clark hadde det aldri fungert å føre en stedfortrederkrig (proxy war) mot Syria, og senere Syrias allierte Iran og Russland, gjennom å rekruttere «moderate» personer som vil kjempe for «frihet». Clark mener den eneste måten å rekruttere kampklare individer til USAs hjelpetropper er å satse på «fanatikere og religiøse fundamentalister».

Den forklaring kan være viktig å tenke på når det gjelder USAs andre stedfortrederkrig, som for eksempel i Ukraina hvor pro-amerikanske såkalte høyreekstremistiske grupper av frivillige utrustes med krigsmateriell fra Israel.

Den pro-amerikanske Høyresektoren har til og med etter møter med israelske representanter lovet å bekjempe antisemittismen i Ukraina og oppfordret sine islamistiske allierte til å utføre terrorattentat mot Russland.

Ifølge Wesley Clark er anledningen til å knuse Bashar al-Assads regjering i Syria, å få Russland til å slutte å støtte Assad. Og der er USAs geopolitiske kamp mot Russland i Ukraina en viktig faktor, ifølge Clark. Gjennom å presse Russland i Ukraina kan USA enten forbedre eller forverre situasjonen i Syria, avhengig av hvor vellykket operasjonene i Ukraina blir for USA.

Les også:
SYRIA: USA ødelegger alt utenom IS
Israelsk oberst pågrepet med IS-terrorister
Sionistiske planer for Midtøsten
Yinon-planen og Stor-Israel

Kilder:

General Wesley Clark: »ISIS Got Started Through Funding From Our Friends & Allies»
What Iraq Thinks: »It Is Obvious To Everyone That ISIS Is A Creation Of The United States And Israel»
WESLEY CLARK: OUR FRIENDS AND ALLIES FUNDED DAESH AKA ISIL TO DESTROY HEZBOLLAH, MEANING ISRAEL SINCE IT HAS A BORDER WITH LEBANON AND HEZBOLLAH TRASHED ISRAEL IN THE LAST WAR OF 2006.
Hezbollah Secretary General Nasrallah: »The game is over in Syria»