Hjem Nyheter USA’s ambassade i Irak beskutt med artilleri

USA’s ambassade i Irak beskutt med artilleri

IRAK I løpet av fredagen ble den tungt bevoktede amerikanske ambassaden i Bagdad angrepet med raketter. Angivelig står en av landets sunnimuslimske militser bak angrepet.

USA’s ambassade i Bagdad, Irak. Foto: United States Department of State, Public Domain, via Wikimedia Commons.

Tidlig fredag ​​ble det hørt eksplosjoner nær den sterkt befestede såkalte grønne sonen i den irakiske hovedstaden Bagdad. Ifølge al-Jazeera, som viser til både amerikanske og irakiske kilder, skal angrepet ha vært rettet mot den amerikanske ambassaden, som ligger i den grønne sonen.

Ifølge en irakisk sikkerhetstjenestemann skal 14 raketter fra et sovjetisk rakettartillerisystem kalt Katyusha ha blitt avfyrt mot ambassaden. Noen skal ha krasjet nær ambassadeporten, mens andre krasjet i elven Tigris. Angrepet skal kun ha resultert i materielle skader.

I en filmsnutt kan sirener med en oppfordring om å «dukke og ta dekning» på engelsk høres over Bagdad, etterfulgt av en rekke eksplosjoner i den grønne sonen. Den amerikanske ambassaden skal også ha bekreftet at raketter krasjet i nærheten av bygningen.

Den iranske Telegram-kanalen Global Resistance News skriver at en av Iraks største sunnimuslimske militser, kalt «Iraks islamistiske motstand», står bak angrepet. Etter at Israel begynte sin USA-støttede offensiv mot Gaza, har ulike Iran-tilknyttede militser angrepet flere amerikanske mål i både Irak og Syria.

Global Resistance News påpeker også at sjeiken, Akram al-Kaabi, som leder Hizbollahs Irakiske gren, tidligere advarte USAs president Joe Biden og utenriksminister Anthony Blinken, som de kaller «jøden og sønnen til en jøde», at USA kommer til å få betale en «høy pris» hvis konflikten i Palestina eskalerte.

(Nordfront)