Hjem Nyheter USAs bistand til Ukraina og Israel ble godkjent i Representantenes hus

USAs bistand til Ukraina og Israel ble godkjent i Representantenes hus

USA Ukrainas president tigger penger ved å erkjenne at landet vil tape krigen mot Russland «uten amerikansk støtte». Etter at republikanerne blokkerte hjelpepakken, for i stedet ønske å kreve investeringer for å beskytte den amerikanske grensen, er den nå blitt godkjent og flyttet til neste instans.

Den amerikanske kongressens talsmann Nancy Pelosi og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kiev. Foto: yadvashem, Public domain, via Wikimedia Commons.

Viljen til å fortsette å gi økonomisk støtte til Ukraina har vært vaklende blant republikanerne i USA. Derfor har en støttepakke som inneholder 655 milliarder kroner for Ukraina og 284 milliarder kroner for Israel stått låst i Representantenes hus.

I går stemte imidlertid alle demokratene i Representantenes hus for forslaget, mens omtrent halvparten av republikanerne stemte for den massive fordelingen av penger. Det er også meningen at noe av den militære bistanden til Israel skal øremerkes humanitær hjelp til palestinere, til tross for at Israel konsekvent har blokkert store deler av den humanitære bistanden som har forsøkt å ta seg inn på Gazastripen siden 7. oktober.

Den sionistiske okkupasjonsmakten og den jødiske ledelsen i Ukraina kan imidlertid ikke regne med et regn av penger ennå, ifølge SVTs reporter:

– Først må det igjen passere Senatet, og det kan skje innen noen få dager. Deretter kan det ta flere dager før Biden kan signere loven og etter det kan det ta litt tid før man kan sende våpen og ammunisjon.

Zelenskyj: «Vi taper uten støtte»

Ukrainas jødiske president Volodymyr Zelenskyj takker USA for «avgjørelsen som holder historien på rett spor». Tidligere har han sagt at landet vil tape mot Russland dersom de ikke får støtte fra USA. En oppfatning som ifølge SVT også deles av CIA-direktør William J. Burns. NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg hevder også at støtten til Ukraina «gjør oss alle tryggere».

Hovedårsaken til at hjelpepakken har stått låst er at mange republikanere mener det er viktigere å bruke penger på å stenge grensen mellom USA og Mexico. Dette ønsket om å ikke hive penger på fremmede prosjekter fikk den tidligere talsmannen for det demokratiske partiet, Nancy Pelosi, til å begynne å anklage republikanerne for å stå i ledtog med Russlands president Vladimir Putin.

Hvis dere velger Putins vei, er jeg redd dere får blod på hendene, tordnet Pelosi fra podiet.