Hjem Nyheter Europa USAs finansiering av Ukrainakrigen snart større enn den militære støtten til Israel

USAs finansiering av Ukrainakrigen snart større enn den militære støtten til Israel

3

UKRAINA USA har snart investert mer i Ukraina enn de gir i militær støtte til Israel.

Ukrainske styrker (arkivbilde).
Foto: Ukrainas Forsvarsdepartementet (CC BY-SA 2.0)

USA har så langt investert 15,2 milliarder dollar av skattebetalernes penger i Ukrainakrigen, noe som tilsvarer 154,9 milliarder norske kroner.

Tallene kommer fra det tyske forskningsinstituttet Kiel Institute for the World Economy, som har samlet offentlige data fra regjeringer og såkalte troverdige medier om militærhjelp til Ukraina. Det vises dermed til at tallene ikke er dekkende, da det har hendt at våpen, utstyr og penger har blitt sendt til Ukraina uten at dette er meldt åpenlyst.

Amerikansk militærhjelp til Ukraina er blitt så omfattende at den snart vil være større enn det som gis til Israel, som mellom årene 2018–2019 mottok 38 milliarder dollar fra USA i militærhjelp alene.

Ifølge Stockholms internasjonale fredsforskningsinstitutt, Sipri, er det mengden ammunisjon i den militære støtten til Ukraina som skiller seg ut. USA alene har sendt 60 millioner runder til håndvåpen.

– Man snakker ofte om store våpensystemer, men det sendes også store mengder ammunisjon, sier Pieter Wezeman, forsker ved Sipri, til SVT.

Ifølge britisk oberstløytnant Alex Vershinin er det store forbruket av ammunisjon under krigen i Ukraina et bevis på at moderne krigføring fortsatt er svært avhengig av en industriell base. I en artikkel på nettsidene til tenketanken Royal United Services Institute skriver han at det avindustrialiserte Vesten derfor ville ha problemer med å ha ammunisjon i mer enn kort tid under en storstilt krig.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
4 måneder siden

Vil Ukraina bli det nye Israel? Det er mange som mener det, i og med den jødiske dominansen i ukrainsk politisk styring, kfr Zelensky, og at USA er så tungt inne med finansiering av regimet, samt militær støtte. Dessuten er Ukraina identisk med det gamle Khazaria, jødestaten i Svartehavsområdet fra 800-tallet, før det ble utradert av russerne rundt år 1000, og jødene ble spredt, ikke minst til daværende Polen, Litauen, osv. Vil dagens «vibrant democracy» Israel bli overgitt til seg selv og araberstatene, i så fall?

Birgitta
Birgitta
4 måneder siden

AZOV=ZIO-WAFFEN

trackback
4 måneder siden

[…] USAs finansiering av Ukrainakrigen snart større enn den militære støtten til Israel […]