Hjem Nyheter USAs utenriksminister maser om LHBTQ-rettigheter «i hver samtale» med Saudi-Arabia

USAs utenriksminister maser om LHBTQ-rettigheter «i hver samtale» med Saudi-Arabia

0

UTENRIKS USAs utenriksminister Anthony Blinken benytter enhver anledning til å fremme såkalte LHBTQ-rettigheter i Saudi-Arabia. Dette til tross for at forholdet mellom de to landene blir stadig kaldere.

Saudi-Arabia har lenge vært en av USAs viktigste allierte i Midtøsten. Dette skyldes de store oljerikdommene som det arabiske kongedømmet sitter på.

Men nå som USA har behov for mer saudisk olje da de ikke lenger ønsker å kjøpe russisk olje, så har Saudi-Arabia dog ikke levert. I stedet er Saudi-Arabia på vei til å styrke oljehandelen og sine relasjoner til den amerikanske erkerivalen Kina.

Til tross for dette går ikke USAs jødiske utenriksminister Anthony Blinken glipp av en eneste mulighet til å promotere homolobbyen til de strengt konservative saudierne. Dette meldte Blinken under en spesiell pressekonferanse der kun «lhbtq-journalister» var invitert, rapporterer Politico.

– Jeg tar opp LHBTQ-rettigheter i hver samtale med saudierne, uten unntak, sa utenriksministeren.

Samtidig forsvarte Joe Biden USAs forsøk på å opprettholde forholdet til Saudi-Arabia, der homoseksuelle handlinger straffes med døden, ved at man har «mange ulike interesser» når det kommer til landet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg