Hjem Nyheter Norden Ustraffet 94-årig medlem av Motstandsbevegelsen i retten for «hets mot folkegruppe»

Ustraffet 94-årig medlem av Motstandsbevegelsen i retten for «hets mot folkegruppe»

8

SVERIGE Mandag var Vera Oredsson i Falu tingrett for to tilfeller av helt absurd tankekriminalitet.

Foto: Motståndsrörelsen.se.

«Forbrytelsen» Vera Oredsson sto tiltalt for består av to kommentarer skrevet på nettsiden Nordfront.se i 2018. Anmelderen var rettsovergriperne i Juridikfronten, som står bak mesteparten av anmeldelsene i Sverige om «hets mot folkegruppe» og som med det tydelig viser at det sjelden eller aldri skjer at minoritetsgrupper faktisk føler seg krenkt eller hetset i tilfeller som dette, men at loven i stedet bare brukes som et skattebetalt balltre mot nasjonal politisk opposisjon.

Pär Öberg og Vera Oredsson sammen med hennes advokat. Foto: Motståndsrörelsen.se.

Den første av de to kommentarene som gikk til retten var en takk fra Vera Oredsson til sine kammerater som gratulerte henne på hennes 90-årsdag. I kommentaren hyllet hun også seieren med to svenske ord. Dette mener aktor viser forakt mot jøder og ikke-nordiske etnisiteter, til tross for at ingen slike nevnes i hverken artikkelen eller kommentaren overhode.

I den andre kommentaren formidlet Vera Oredsson at hun var sint over at politikere forsvarere slike som drar med barna sine for å se på nakne mennesker i Pride-parader. Hun kalte disse som drar med barna sine for «motbydelige». Dette mener aktor viser forakt og er nedsettende mot homoseksuelle, til tross for at det er veldig tydelig at kommentaren kun handler om et fåtall av deltakerne i Pride-paradene – de som tar med barna sine.

Begge disse harmløse og over fire år gamle kommentarene mente altså aktor at det var verdt å dra en 94 år gammel tidligere ustraffet kvinne til retten for. Ifølge Vera Oredssons advokat er hun for øvrig den sannsynligvis eldste personen som noensinne har stått tiltalt for en forbrytelse i Falu tingretts historie.

Også Den nordiske motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg var på plass for å vise sin støtte. Foto: Motståndsrörelsen.se.

Aktor la frem saken dårlig og ble fullstendig knust av advokaten. Eksempelvis henviste aktor til andre felte dommer som hadde noe felles med denne saken, men som også hadde betydelige ulikheter, og deretter kunne advokaten vise til saker som var betydelig mer like denne saken hvor den tiltalte hadde blitt frigjort.

Advokaten la også frem bevis for at Pride-bevegelsen må ses som en politisk bevegelse og ikke bare som en forening for seksuelle minoriteter, og at de som en politisk bevegelse må få kritiseres. Alt annet hadde vært å innskrenke ytringsfriheten alt for mye.

Vera Oredsson ble avhørt og påpekte selv det totalt absurde i at det svenske etablissementet klager på andre lands, nå eksempelvis Russlands, mangel på ytringsfrihet, selv om det åpenbart ikke finnes noen ytringsfrihet i Sverige heller.

Avslutningsargumentene fulgte senere samme mønster som saksfremstillingene og det virket som om aktor var ganske oppgitt, omtrent som at hun selv ikke trodde, eller kanskje engang ville, at dette skulle føre til en fellende dom. Hvorvidt det blir en friende eller fellende dom meddeles om 14 dager.

Foto: Motståndsrörelsen.se.

Etter rettssaken ble Vera Oredsson intervjuet av et filmteam for en pilotepisode til en kanskje kommende ny svensk tv-serie om juss.

Sal 10 i Falu tingrett var reservert hele dagen for å forsøke å straffeforfølge nasjonalsosialistiske kvinner. Foto: Motståndsrörelsen.se.

Senere på dagen i Falu tingrett ble det også holdt jurytrekninger for to andre kommende rettssaker om hets mot folkegruppe. De tiltalte da vil være den tidligere ansvarlige utgiveren for Motståndsrörelsen.se, Emma Karlsson, og den nåværende ansvarlige utgiveren for Nordfront.se, Elin Reinhardt.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
2 måneder siden

Det er intet annet å si om denne saken; skammelig! Å forfølge en 94-åring for hennes ytringer, som knapt noen tar skade av, men hensikten er klart nok å statuere et eksempel – slik går det med deg om du ytrer noe som kan kalles «hatkriminalitet» eller diskriminering/forhånelse av grupper. Da er du ikke beskyttet av høy alder, slik forfølgelsene av eldgamle leirvakter i tyskernes arbeidsleire viser. Og fengslingen av gamle Ursula Haverbeck. Jødene og deres tjenere glemmer aldri, tilgir aldri.

Birgitta
Birgitta
2 måneder siden

Hvis det er en folkegruppe som blir hetset ; så er det hvite mennesker !!

Erlend
Erlend
2 måneder siden

Nøyaktig hva sto i kommentarene? «to svenske ord» var litt utydelig synes jeg

Espen
Espen
Svar til  Erlend
2 måneder siden

Hell seger antar jeg, som merkelig nok er forbudt å si i Absurdistan.

J.H
J.H
2 måneder siden

Lykke til Vera!

Tom Hauge
Tom Hauge
2 måneder siden

Kan ikke forstå at dette kan bli noe annet enn frifinnelse for alle sammen. Om ikke så er (((systemet))) dummere enn jeg trodde. En domfellelse her vil absolutt ikke se bra ut for (((systemet))).

Roger M
Roger M
1 måned siden

Tøffe damer i Motstandsbevegelsen o/

trackback
1 måned siden

[…] har tidligere skrevet om rettssaken mot den 94 år gamle nasjonalsosialistiske veteranen Vera Oredsson. I rettssaken skal Oredsson ha […]