Hjem Nyheter Norden Utdanningsradioen viser andre sesong av «Takk Gud for at jeg er homo»...

Utdanningsradioen viser andre sesong av «Takk Gud for at jeg er homo» – skal hjelpe lærerne «bryte heteronormen»

KULTURMARXISME Ifølge Skoleinspeksjonen brister Sveriges skoler i sin undervisning om LGBTIAP+. For å hjelpe lærerne med å «bryte heteronormen» viser nå Utdanningsradioen den andre sesongen av «Takk Gud for at jeg er homo».

Den statlige Utdanningsradioen har laget en gedigen reklamepakke for å «bryte heteronormen». Foto: Twitter.

For å hjelpe og kompetanseutvikle lærere til å undervise i LGBTIAP+ på et verdigrunnlagsmessig korrekt vis og bryte den såkalte heteronormen, viser nå den statlige Utdanningsradion (UR), som tvangsfinaniseres via skatten, andre sesong av «Takk Gud for at jeg er homo».

I «Takk Gud for at jeg er homo» gir programlederne Alice Hollingworth og Linda Rosendal  seg ut i Sverige for å «slå hull på myter» om LGBTIA+-personer. De treffer transvestitter, lesbiske, homofile, regnbuefamilier og andre personer som «bryter heteronormen» for å formidle deres historier og gi elevene de rette kunnskapene.

I det første avsnittet av sesong to treffer de to programlederne på «baby gays» som redegjør for hvordan det er å være «LGBT-person i skolen», og man gir også oppmerksomhet til «Miranda og Ali, som forteller om hvordan det var å komme ut i sine tradisjonelt religiøse familier».

Serien kompletteres med en «gjennomarbeidet og håndfast» lærerveiledning for å se til å at lærerne underviser tilstrekkelig «inkluderende» og får elevene til å fundere over seksuelle legninger og til og med bekrefte og styrke dem i sine tanker.

Målgruppen er unge mennesker i høyere utdannelse og på videregående.

Ifølge Skoleinspeksjonen tar bare en tredjedel av lærerne opp LGBTIAP+-spørsmål i sin undervisning, og kun et fåtall skoler i granskningen jobber med en «fremmende» måte med disse spørsmålene for å skape et «inkluderende klima». Dette skal nå tas tak i med hjelp av den gedigne utdanningspakken fra UR.

Initiativet fra den statlige Utdanningsradioen er blitt kommentert på sosiale medier: