Hjem Nyheter Norge Utenlandsk mor siktet for grov omsorgssvikt

Utenlandsk mor siktet for grov omsorgssvikt

OSLO: En utenlandsk kvinne ble mandag pågrepet og varetektsfengslet siktet for grov omsorgssvikt etter at hennes ti år gamle sønn ble funnet død i slutten av august.

NorgesLover-640x359

Gutten ble funnet død i en bolig i Oslo i slutten av august. Mandag denne uken ble hans mor, en utenlandsk kvinne i 30-årene, pågrepet og varetektsfengslet siktet for straffelovens paragraf 219 (grov omsorgssvikt). Dette innebærer at gutten har vært utsatt for langvarig og gjentatt krenkelse i sitt eget hjem, som vold, tvang begrensning i bevegelsesfriheten, trusler eller mishandling.

Frykter hun skal rømme til sitt hjemland
Årsaken til pågripelsen skal være opplysninger som har fremkommet i den foreløpige obduksjonsrapporten, samt resultater fra politiets etterforskning. Ifølge Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby skal de ha etterforsket saken i flere uker og ha samtalt med «miljøet rundt den avdøde».

Ifølge politiet skal de frykte at kvinnen, som har vært siktet i en måned, vil rømme landet. Guttens far oppholder seg allerede i utlandet, men er ikke mistenkt i saken.

Kvinnen erkjenner ikke straffskyld.

Kilder:
Mor siktet etter at sønnen ble funnet død
Gutt (10) funnet død – mor siktet for grov omsorgssvikt