Hjem Nyheter Norge Utenriksministeren avgår – får toppjobb i utlandet

Utenriksministeren avgår – får toppjobb i utlandet

POLITIKK Høyrepolitikeren Børge Brende avgår som utenriksminister, da han har fått tilbud om jobb som president i World Economic Forum.

Informasjonen ble presentert på en pressekonferanse i regi av statsminister Erna Solberg. Der ble det opplyst om at Børge Brende (H) avgår som utenriksminister, da han har takket ja til å bli president for World Economic Forum (WEF).

Brende vil være utenriksminister frem til oktober, da han tiltrer i sin nye stilling. Han har vært Norges utenriksminister i fire år (2013–2017), miljøminister (2001–2004) og nærings- og handelsminister (2004–2005).

WEF en sveitsisk ideell stiftelse som etter eget utsagn arbeider for «forbedre tilstanden i verden». Stiftelsen arrangerer årlig et møte som samler verdens mektigste personer – som toppledere i verdens største bedrifter, politiske ledere, samt utvalgte journalister og intellektuelle.

Det var på et av WEFs møter i Davos, at den jødiske multimilliardæren George Soros truet multinasjonale storforetak med ikke gjøre forretninger med USA, frem til president Donald Trump hadde blitt fjernet.

Børge Brende har siden sin første dag som utenriksminister i Norge, arbeidet for å forbedre og styrke Norges relasjon med Israel. Brende har også uttalt at tegn på antisemittisme i Norge, skal slås hardt ned på.

Kilde:
Børge Brende går av