Hjem Nyheter Utenrikspolitisk ekspertpanel i USA som argumenterer mot forhandlinger i Ukrainakonflikten domineres av...

Utenrikspolitisk ekspertpanel i USA som argumenterer mot forhandlinger i Ukrainakonflikten domineres av jøder

JØDISK MAKT Jøder er kraftig overrepresentert i et ekspertpanel som argumenterer for at USA skal forlenge krigen i Ukraina så lenge som mulig.

Bilde: David Dees.

I et åpent brev til Det hvite hus publisert i The Hill den 29. mai argumenterer et ekspertpanel av 36 høytstående utenrikspolitiske eksperter i USA mot at Biden-administrasjonen skal gi opp krigen i Ukraina og taler imot å oppfordre det krigsherjede landet til å gå til forhandlingsbordet. Ekspertpanelet er dominert av jøder.

Brevet åpner med det følgende utsagnet:

I løpet av de siste tre månedene har ukrainerne hindret Vladimir Putins forsøk på å velte deres behørige valgte regjering, ta Kyiv og okkupere store deler av landet. Kampen er imidlertid ikke over, så Vesten må fortsette å bidra til å sikre at Kremls aggresjon mislykkes og at Ukraina tvinger en russisk tilbaketrekning eller oppnår et forhandlet resultat på vilkår som er akseptable for ukrainere.

USA har så langt forsynt Ukraina med minst 40 milliarder amerikanske dollar i militær assistanse siden begynnelsen på krigen, en beslutning som har kommet under økt kritikk gitt landets økonomiske problemer, men i en meningsartikkel publisert i New York Times av president Joe Biden selv den 31. mai tok presidenten en mer moderat tone enn han tidligere har gjort. Dette gjelder først og fremst uvilligheten til å sende Ukraina rakettsystemer med rekkevidde til å treffe strategiske mål innenfor russiske grenser. Med andre ord, USA er ikke villig til å holdes ansvarlig for direkte angrep på Russland, hvilket uten tvil ville blitt tilfellet hvis slike rakettsystemer ble levert og brukt til dette formålet.

Brevet har dessuten følgende å si om forhandlinger:

USA og Europa må unngå trangen til å oppmuntre Kiev til å forhandle frem en våpenhvile som ikke oppfyller Ukrainas mål og kan overlate millioner av ukrainere til russisk kontroll; når alt kommer til alt, benekter Putin legitimiteten til en unik ukrainsk identitet, og russiske styrker har allerede begått utallige krigsforbrytelser mot dem. Dessuten har den ukrainske siden forsøkt å delta i forhandlinger i god tro, men kom ingen vei fordi Putin ikke har vist noen interesse for seriøse forhandlinger. Vestlig press på Kiev for å starte forhandlinger eller akseptere en våpenhvile som ukrainerne ikke ønsker, vil sannsynligvis forsterke Kremls holdning og forlenge kampene.

Blant de 36 ekspertene som har signert brevet er jødene Eliot A. Cohen, Larry Diamond, Eric Edelman, Daniel Fried, John E. Herbst, David J. Kramer, Marie Yovanovitch og Alexander Vershbow (inkluderer ikke sannsynlige, men ubekreftede personer).