Hjem Nyheter Norge Utested straffet etter «rasismekontroll»

Utested straffet etter «rasismekontroll»

OSLO: Et utested på Oslos vestkant har mistet skjenkebevillingen i én uke. Dette etter å ha blitt tatt i to av kommunens såkalte rasismekontroller.

CampusSurveillance-460x258_ny

Et utested på Oslos vestkant skal to ganger ha blitt tatt i «etnisk diskriminering» i Oslo kommunes såkalte diskrimineringskontroll. I den første kontrollen, som ble gjennomført i 2013, forsøkte først en gruppe etnisk norske å komme inn på utestedet, og så en gruppe ikke-europeiske. Samme test ble gjennomført i 2014. Begge gangene fikk gruppen med etniske norske komme inn, mens de ikke-europeiske ble nektet.

Utestedet har nå mistet skjenkebevillingen i én uke. Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland (Høyre), forteller at kommunen ønsker å statuere et eksempel gjennom å straffe utestedet.

– Oslo kommune anser dette som en prinsippsak som skal sette standarden.

Daglig leder ved utestedet har forsvart seg med at politiet i forkant av en av kontrollene hadde advart om at kriminelle innvandrere var på vei til området, og at de derfor var ekstra forsiktige med hvem de slapp inn. Til NRK bekrefter Oslo politidistrikt dette, men nekter å nevne noe om gjerningsmennenes etnisitet.

Kilde:

Fratatt skjenkebevilling etter rasismekontroll