Hjem Nyheter Norge Utlending dømt til fire års fengsel for voldtekt

Utlending dømt til fire års fengsel for voldtekt

FREDRIKSTAD: En 47 år gammel utenlandsk mann ble nylig dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt en Fredrikstad-kvinne i sitt eget hjem.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Voldtekten fant sted i februar 2014 i kvinnens hjem i Fredrikstad. Offeret hadde vært på et utested i Fredrikstad, og nylig kommet hjem da den 47-årige utenlandske mannen ankom. Hun skal ha kjent ham fra før, da han ved en tidligere anledning hadde blitt invitert inn i hennes hjem for å spise og ta en dusj.

Kvinnen ba ham gå, men fant det vanskelig å kommunisere med ham ettersom han hverken forstår norsk eller engelsk. Etterpå sovnet kvinnen på sofaen. Til tingretten forklarte kvinnen at hun følte seg mer beruset og sløvere enn hun vanligvis blir av alkohol.

Kvinnen våknet senere av at mannen brutalt rev av henne klærne og voldtok henne. Ifølge kvinnen skal han ha vært svart i øynene og oppført seg dyrisk. Hun var også redd for at mannen skulle drepe henne dersom hun gjorde motstand.

Dagen etter voldtekten flyktet 47-åringen til Sverige, og det var ikke før i oktober 2014 at mannen ble pågrepet da han var på vei tilbake til Norge. Han ble da varetektsfengslet på grunn av rømningsfare.

Mannen ble i Fredrikstad tingrett dømt til fire års fengsel for voldtekten. Han må i tillegg betale 150 000 kroner til kvinnen i oppreisning, samt 7 155 i erstatning.

Kilde:

Mann (47) dømt til fire år for voldtekt