Hjem Nyheter Utenriks Utlendinger rekrutteres til Ukrainas regjering

Utlendinger rekrutteres til Ukrainas regjering

UKRAINA: Den ukrainske regjeringen vil fylle flere av sine poster med utenlandske statsborgere. Jakten på kandidater sponses av den jødiske mangemilliardæren George Soros’ Open Society Foundation.

Medlemmer av den nåværende regjeringen i Ukraina.
Medlemmer av den nåværende regjeringen i Ukraina.

Ukrainas regjering ønsker å fylle flere av sine poster med utenlandske statsborgere. To globale hodejeger-firmaer (Pedersen & Partners og Korn Ferry) har fått oppdraget med å finne mulige kandidater. The International Renaissance Foundation har sponset hodejakten med 82 200 amerikanske dollar. Organisasjonen er grunnlagt av den jødiske mangemilliardæren George Soros og er en del av hans Open Society Foundation.

George Soros
George Soros

Mange av dem hodejegerne har funnet, skal være medlemmer av ukrainske miljøer i Canada, USA og Storbritannia. Man har også sett seg ut personer fra Georgia og Litauen. Etter intervjuer står man nå igjen med 24 fullt ut kvalifiserte kandidater. Fire av dem ventes å bli ansatt i finansdepartementet og fire andre i landbruksdepartementet.

Ifølge Kyiv Post kan Natalie Jaresko, som er amerikansk statsborger, være aktuell som finansminister. Jaresko er administrerende direktør for det private aksjefondet Horizon Capital. Georgias tidligere president, Mikheil Saakashvili, kan være aktuell som visestatsminister. Saakashvili underviser i dag i statsvitenskap ved Tufts University i USA.

Nødvendig med lovendring
Per i dag har ikke personer med utenlandsk statsborgerskap lov til å ha offentlige stillinger i Ukraina. Dobbelt statsborgerskap er heller ikke tillatt. I en tale i parlamentet 27. november foreslo Ukrainas jødiske president, Petro Porosjenko, å tillate utenlandske statsborgere å bli tilsatt i regjeringen. Han ba parlamentet om å legge til rette for raskt å kunne gi utenlandske regjeringskandidater ukrainsk statsborgerskap gjennom spesielle forordninger.

Petro Porosjenko
Petro Porosjenko

Også sentralbanksjefen, Valeriya Gontareva, ønsker en endring i lovgivningen for å kunne ansette utenlandske statsborgere og «eksperter» i sin stab.

Presidentens forslag møtte kritikk fra mange. Den tidligere stabssjefen for avgåtte president Viktor Janukovytsj sa følgende:

Myndighetene vitner om sin egen manglende bemanningsevne, og også at blant 40 millioner ukrainere finnes det ingen ærlige og profesjonelle folk. Dette kalles ekstern kontroll, og på dette viset kan vi ende opp med å invitere en president og statsminister fra utlandet.

Relaterte artikler:
Jødisk gangstermilliardær vant presidentvalget i Ukraina
George Soros investerer en halv milliard på å legalisere marihuana i USA
Juden George Soros vill byta ut européer mot romer
George Soros – filantrop eller ekonomisk krigsförbrytare?

Kilde:
Global recruiting agencies find 24 foreigners to work in Ukraine’s government