Hjem Nyheter Utlendinger slippes inn på Arlanda flyplass til tross for innreiseforbudet

Utlendinger slippes inn på Arlanda flyplass til tross for innreiseforbudet

4

SVERIGE Til tross for at regjeringen innførte et midlertidig innreiseforbud til Sverige, tillater Arlanda-politiet utlendinger inn i landet. Det er heller ingen helsekontroller av de som kommer inn i landet.

Arlanda har ikke innreiseforbud, men reisende blir ønsket velkommen lenger inn i landet. Foto: Andreas Trepte (CC BY-SA).

For å redusere spredningen av Covid-19 bestemte den svenske regjeringen 17. mars å innføre et midlertidig innreiseforbud til Sverige fra utlandet, med unntak av EØS-landene og Sveits.

Til tross for dette fortsetter grensepolitiet å fritt slippe inn mennesker fra andre land som ikke har tillatelse til å bo i Sverige. På Arlanda har reisende lov til å ta seg inn i Sverige, også de som venter på neste flytur, skriver Sochällsnytt.

En sikkerhetsansvarlig ved Arlanda mener reisende ikke kan bo på flyplassen, og at de derfor lar dem gå:

– Vi vet ikke hvor vi skal gjøre av dem. De kan ikke bo her på flyplassen. Så vi tar vare på passene deres og lar dem gå, med håp om at de kommer tilbake så snart de kan.

Det er ingen kontroll av folks helse, men hvis noen viser symptomer får de bare råd til å oppsøke helseomsorgen. Lars Hammarsjö, den lokale politisjefen på Arlanda, er imidlertid ikke bekymret, og hevder:

– Grensekontrollen holder høy kvalitet og jeg har ingen bekymringer for at «gale» mennesker blir sluppet inn. Risikoen for at for eksempel terrormistenkte eller menneskesmuglere kommer inn nå er minimal.

Tidligere hadde Arlanda lufthavn rundt 600 flyreiser per dag, som med korona-pandemien hadde sunket til omtrent 40 flyreiser. Det lander fremdeles fly fra for eksempel Kina.

Les også:
Koronaviruset

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Haraldsson
Haraldsson
2 år siden

Politikerne i Sverige må virkelig hate det svenske folk.

Heimdal
Heimdal
Svar til  Haraldsson
2 år siden

Ja, er mange politikere i Sverige som har offentlig påstått at det ikke eksisterer et svenskt folk eller at det er et folk Sverige som kan kalle seg for etniske svensker. Og at før flerkulturen så fantes det bare barbarere. Sjekk ut Mona Salin, Annie Lööv, Reinfeldt, m.fl.
De har med andre ord utryddet det svenske folket på forhånd, med sine uttalelser, lovverk og bestemmelser.

Tord
Tord
2 år siden

De er jo helt nedsnødd i Sverige

Hanne
Hanne
2 år siden

De har vel egne regler?
Ingenting sjokkerer meg mer når det gjelder Sverige. Veldig synd. For før var Sverige et idyllisk land med bare etniske svenske. Husker den svenske skjærgården om sommeren. Lengter tilbake.