Hjem Nyheter Europa Utøver bannlyst fra tsjekkisk MMA-organisasjon etter tatoveringsmotiv

Utøver bannlyst fra tsjekkisk MMA-organisasjon etter tatoveringsmotiv

2

YTRINGSFRIHET Den tsjekkiske MMA-utøveren Radek Rousal ble nylig bannlyst fra den tsjekkiske organisasjonen Oktagon MMA. Årsaken er at han har politisk ukorrekte tatoveringer på overkroppen.

Radek Rousal.
Bilde: Instagram.

Den tsjekkiske organisasjonen Oktagon MMA utestengte nylig utøveren Radek Rousal etter at det ble oppdaget at han har to såkalte nazi-tatoveringer på overkroppen, rapporterer MMA Nytt. Den ene sitter på Rousals høyre underarm og forestiller Tysklands tidligere leder Adolf Hitler. Den andre er på venstre bryst og synes å forestille et kranium iført en SS-offiserlue. Planen var at Rousal skulle gjøre sin MMA-debut mot Nikolas Krivák, men kampen ble innstilt i siste sekund etter oppdagelsen. Til den tsjekkiske nettsiden idnes.cz kommenterer Ondrej Novotny som promoterer Oktagon MMA beslutningen:

– [Oktagon MMA] eksisterer ikke for at du skal få komme hit og se ut slik som du gjør. Vi har det i kontrakten, vi skulle kunne gi ham bøter. På brystet har han tydelig en lue av en SS-offiser. Dødningskallen kan også henvise til en avdeling i SS som håndterte konsentrasjonsleirer. Vi så ikke tatoveringene tidligere, verken fotografene eller kamerafolket la merke til disse. Ingen hadde diskutert dette forut … Vi hadde ingen aning, virkelig ikke.

Skylder på «dårlig ungdomstid»

Radek Rousal meddeler i et intervju med nettsiden extra.cz at han har såkalte nazi-tatoveringer og at han en gang i tiden har vært «nazist». Men han mener at dette har med «dårlige beslutninger» og «dårlig miljø» i ungdomstiden.

– Jeg vokste opp blant en problematisk flokk mennesker, hvilket ga opphavet til denne tatoveringen. Ved det tidspunktet visste jeg ikke hva jeg ville gjøre med livet. Jeg var ung og tatoveringen var dum. Senere, da jeg begynte med kampsport, fikk jeg et helt annerledes liv og perspektiv på verden. Jeg har flere tatoveringer som jeg angrer på og kommer med tiden til å tatovere over alle.

Men Ondrej Novotny kjøper ikke Rousals «ung og dum»-unnskyldning, med tanke på at MMA-utøveren fortsatt har tatoveringene.

– Han forklarte det til meg. Jeg sa til ham at han var gal. Jeg er ikke en tatoveringsekspert, men hvor lang tid kan det ta å tatovere over dette? To dager? Det er bra at han har forsøkt å distansere seg fra dette, jeg stoler på ham og forstår alt. Men dette går ikke og kan gjøres fortere, avslutter Novotny.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
8 måneder siden

Hva kan man si til dette.

Synd at MMA sporten er blitt gjennomsyret av en gjeng med liberale fjols

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
8 måneder siden

Virkelig svakt å ikke stå for det man mener, uansett om det fører til offer. Om det bare var «dårlig ungdomstid» som han skylder på for å ha håp om å bli godtatt av mobben, så hadde han fjernet tatoveringene for lengst, eller gjort om på dem.