Hjem Nyheter Norden Utradisjonell lommetyv pågrepet på asylmottak

Utradisjonell lommetyv pågrepet på asylmottak

 FLERKULTUR  En asylsøker benyttet noe utradisjonelle metoder for å stjele en lommebok. Kraftig beruset hadde han forsøkt å skjære lommeboken ut av baklommen på en annen asylsøker.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto

Det var på et asylmottak i Umeå i Sverige natt til lørdag at hendelsen fant sted. Politiet mottok melding om at en kraftig beruset asylsøker vandret rundt på mottaket med kniv.

Da politiet ankom og fikk roet ned mannen fremkom det at han tidligere på fredag kveld hadde forsøkt å skjære en lommebok ut fra en annen asylsøkers baklomme. Gjerningsmannen, en asylsøker i 25-årsalderen, ble fraktet med til politistasjonen hvor han fikk sove ut rusen. Han ble dog anmeldt for tyveriforsøket.

Magnus Eklund ved politiet forteller til avisen VK at asylsøkeren på ingen måte har vært truende. Dette til tross for at han da har forsøkt å skjære en lommebok ut av en annen manns bukser.

– Ingenting tyder på at han har brukt kniven for å true noen. Han mistenkes for forsøk til grovt tyveri, ettersom han forsøkte å skjære opp baklommen på en asylsøker sine bukser for å kunne stjele lommeboken.

Kilde:
Berusad knivman på asylboende