Hjem Nyheter Norge Utrygt på Oslo S

Utrygt på Oslo S

OSLO: Ledelsen på Oslo S fortviler. Landets største trafikknutepunkt er ikke trygt. Ungdomsgjenger barker sammen i masseslagsmål, og hjemløse bråker, forsøpler og bruker stedet som toalett.

1394265-e1397237291166-640x341

På Oslo Sentralstasjon har ungdomsgjenger, som kan bestå av opptil hundre personer, barket sammen i masseslagsmål de siste ukene. Ved et tilfelle ble to vektere skadet da de forsøkte å roe ungdommer som hadde samlet seg i hovedhallen. Begge vekterne måtte til legevakten, den ene av dem fikk ødelagt hånden og skulderen.

Skjermdump fra overvåkningsfilmen publisert på Osloby.
Skjermdump fra overvåkningsfilmen publisert på Osloby.

Ungdommene ser det som en sport å terge vekterne, ettersom vekterne ikke kan gjøre stort mer enn å tilkalle politiet, som ikke nødvendigvis dukker opp. Det er i helgene det er verst. En gjeng plaget dessuten forbipasserende 21. mars i år, fremgår det av vekterloggen. I de overvåkningsvideoene som viser masseslagsmål, og som er publisert på Osloby, ser ungdomsgjengene ut til å bestå av innvandrere.

Skjermdump fra overvåkningsfilmen publisert på Osloby.
Skjermdump fra overvåkningsfilmen publisert på Osloby.

Også hjemløse skaper problemer på sentralstasjonen. Hver morgen klokken 3.45, når dørene åpnes, står det køer med hjemløse som venter på å komme inn.

I vekterloggen fra 4. mars i år står det:

«Flere klager på bostedsløse utlendinger. Grupper på 25–50. Bråker, krangler, forsøpler, blokkerer rømningsveier og okkuperer nesten alle sitteplassene i hovedhallen. Bortvist, men kommer tilbake. Nesten 400 personer bortvist i dag. Ringt politiet, kom ikke.»

Folk gjør også sitt fornødne – ikke på toalettet, vel å merke. Tyveri forekommer også. En eldre mann som hadde tatt ut 8 000 kroner i en minibank, ble omringet og frastjålet alle pengene.

Signe Horn, strategidirektør og samfunnskontakt i NSBs eiendomsselskap, Rom Eiendom, kommenterer situasjonen slik:

– Det oppleves av og til som om samfunnets sosiale problemer blir lesset over på oss. Bostedsløse og ungdomsgjenger er politikernes ansvar.

Kilde:

Mener ungdomsgjenger og bostedsløse gjør det utrygt på Oslo S