Hjem Nasjonal kamp Ytring Uttalelse fra National Justice Party om krisen i Ukraina

Uttalelse fra National Justice Party om krisen i Ukraina

2

UKRAINAKONFLIKTEN Nedenfor er en forkortet oversettelse av NJPs offisielle uttalelse om den eskalerende konflikten i Ukraina, publisert 25. februar.

Foto: Nato (CC BY-NC-ND 2.0)

Den 23. februar kunngjorde Russlands president Vladimir Putin lanseringen av en «spesiell militæroperasjon» i Ukraina.

I skrivende stund er det uklart om det ukrainske militæret er villig eller i stand til å få til en koordinert og effektiv motstand mot Russland.

National Justice Party håper at situasjonen kan løses med minst mulig blodsutgytelse på begge sider, og vi ser på enhver utgytelse av russisk eller ukrainsk blod som en tragedie.

Vi avviser det falske og barnslige narrativet vedrørende konflikten som spres av vestlige medier, og vi legger brorparten av skylden for eskaleringen på skuldrene til USA og NATO – som har drevet denne krisen fra starten og kynisk løyet for sine egne borgere.

President Joe Biden har lovet at han vil sørge for at Russland vil betale en høy pris, men de eneste han kan tvinge til å betal er amerikanske og europeiske borgere.

Olje- og naturgassprisene forventes å stige ytterligere som følge av denne konflikten, et faktum som legger byrden på USA/NATOs geopolitiske spill på vanlige amerikanere og europeere, som ikke har noen interesse i et fiendtlig forhold til Russland.

Den 22. februar tilbakekalte den tyske regjeringen, etter ordre fra NATO, sertifiseringen av Nordstream 2-gassrørledningen fra Russland til Tyskland, noe som satte prosjektet som ville redusere energiregningene til millioner av tyskere i ytterligere fare.

Anti-hvit flyktningpolitikk

Den humanitære retorikken og løftene om å ta imot enorme mengder flyktninger, som vanligvis følger med slike konflikter, er helt fraværende i denne saken – på grunn av ukrainernes hvite raseidentitet.

FN har mottatt kun 9% av det allerede lille budsjettet på 190 millioner dollar, som de har bedt om for å kunne bistå i en flyktningkrise.

I skarp kontrast til landets tilnærming til ikke-hvite flyktninger, har Sverige varslet at de vil nekte å ta imot et stort antall ukrainske flyktninger, og alle de som slippes inn i landet vil bli deportert så snart som mulig.

Ifølge Atlantic Council-analytiker Michael Bociurkiw oppfordrer både europeiske regjeringer og Ukrainas jødiske president Volodymyr Zelensky ukrainere til ikke å flykte til Europa, siden kontinentet «allerede er mettet av flyktninger».

Sta amerikansk regime

Omfanget av den russiske intervensjonen, så vel som Ukrainas endelige status, er fortsatt ukjent, men én ting er klart:
Hele situasjonen kunne vært unngått dersom den amerikanske regjeringen faktisk hadde etterkommet amerikanske borgeres ønsker angående utenrikspolitikken.

Meningsmålinger har konsekvent vist at amerikanere motsetter seg ideen om at USA bør ha som oppgave å «spre demokrati» i utlandet, noe som blir trukket frem som en unnskyldning – ikke bare for åpen aggresjon som Irak-krigen, men også for å iscenesette kupp og politiske mørkeoperasjoner i fremmed land som Ukraina.

74% av amerikanerne motsetter seg en stor rolle for USA i Ukrainakonflikten, og bare 23% stoler på det amerikanske etterretningssamfunnet, ifølge en fersk meningsmåling.

Den nåværende krisen i Ukraina er et resultat av flere år med provokasjoner og politiske mørkeoperasjoner som bruker Ukraina for sin iscenesettelse. Fortellingene som enstemmig gjentas av vestlige medier om krisen og den ukrainske statens «demokratiske» natur er alle fullstendig falske.

Straffen for å nekte å signere en frihandelsavtale med EU

Den nåværende situasjonen kan spores tilbake til 2013, da Victor Janukovitsj, Ukrainas tidligere pro-russiske president, nektet å signere en politisk assosiasjons- og frihandelsavtale med EU.

Som svar gjennomførte USA-støttede demonstranter måneder lange voldelige demonstrasjoner som drepte minst 130 mennesker og kulminerte med at opprørere tok kontroll over Ukrainas lovforsamling og iscenesatte et kupp mot Janukovitsj.

Den amerikanske regjeringen, som fordømte demonstrantene [ved kongressbygningen] den 6. januar som «voldelige terrorister», berømmet åpent disse «maskerte militantene» og beskrev deres handlinger som «en seier for frihet og demokrati».

Fjerningen av Janukovitsj var motivert av en blodig hendelse kjent som «Snikskyttermassakren» der opptil 100 anti-russiske demonstranter ble drept av en gruppe ennå uidentifiserte våpenmenn.

Den vestlige verden hevdet i utgangspunktet at denne massakren ble begått av pro-russiske sikkerhetsstyrker, men flere internasjonale undersøkelser har stilt sterke spørsmål ved denne antakelsen.

I 2020 hevdet den ukrainske presidenten Zelensky at alle dokumenter og medier knyttet til massakren var tapt og at åstedet hadde blitt «ryddet opp», noe som det ble sagt gjorde ytterligere undersøkelser umulig.

Kuppet i 2014 resulterte i en langvarig borgerkrig i Øst-Ukraina – samt den russiske invasjonen av Krim-halvøya for å styrke Russlands militære høyborg ved Svartehavet.

To etniske russiske regioner i det østlige Ukraina, samlet kjent som Donbass, erklærte uavhengighet etter folkeavstemninger, med et flertall som stemte for løsrivelse fra Ukraina.

I Vesten ble disse avstemningene omtalt som «en bløff» mens de proklamerte det ukrainske valget, et valg der Donbass og andre pro-russiske regioner ikke kunne stemme, nok en «triumf» i en lang og slitsom serie med triumfer for «demokrati».

NATO-støttet angrep mot utbryterrepublikkene

Denne prekære situasjonen varte frem til oktober 2021, da den NATO-støttede ukrainske regjeringen mottok en forsyning av høyteknologiske droner fra det NATO-allierte Tyrkia og brukte dem i et angrep på Donbass, et trekk hyllet av Voice of America, som med glede markedsfører DCs utenrikspolitiske propagandalinje.

I følge den kyniske amerikanske linjen var droner ikke spesifikt forbudt i noen våpenhvileavtale, så det var lovlig å bruke dem til å skyte mot pro-russiske styrker.

President Biden svarte med total uvillighet til å forhandle og et løfte om å ødelegge den russiske økonomien.

Mandag 21. februar i år stemte den russiske Dumaen for å anerkjenne Donbass’ uavhengighet og Putin handlet raskt for å etablere en militær tilstedeværelse i regionen, med henvisning til en forespørsel fra de nå uavhengige regjeringene om sikkerhetshjelp.

USA svarte nok en gang med trusler om sanksjoner, trusler som ikke klarte å intimidere Kreml og fikk USA til å framstå helt absurd.

23. februar startet Putin sin militæroperasjon i Ukraina.

I en tale til det amerikanske folket forklarte president Biden at alle sanksjoner bør rettes spesifikt mot den russiske økonomien og at amerikanere vil bli skånet for vanskeligheter, men ingen seriøs person tror et ord av dette.

De siste ukene har liberale nyhetsmedier publisert en serie svake lederartikler som prøver å samle opinionen bak ideen om at amerikanere og europeere må lide for «demokratiet» ​​i Ukraina.

På spørsmål om hvorfor amerikanere skulle ofre seg selv for en politisk konflikt de ikke bryr seg om, benyttet pressesekretæren i Det hvite hus, Jenn Psaki, seg av retorikken til tidligere president George W. Bush og sluttet seg til en velkjent kynisk nykonservativ holdning:

– Dette handler om å stå opp for amerikanske verdier.

Pressesekretæren forklarte videre:

– Vi har gjentatte ganger gjennom historien vært verdensledende når det gjelder å samle støtte for å slå ned på alle forsøk på å ta territorium fra et annet land.

Denne tonedøve appellen har bare gjort vanlige amerikanere sinte over den rene arrogansen til Washington-administrasjonen.

USAs hyklerske fordømmelser

USAs fordømmelse av Putins beslutning om å invadere Ukraina fremstår som hyklersk, gitt det mye svakere argumentet USA la frem for sin egen sionist-inspirerte invasjon av Irak i 2003, og den påfølgende ødeleggelsen av den allerede skjøre stabiliteten i Midtøsten.

På grunn av flere tiår med servil underkastelse til Israel, mens landet utfører angrep på sine arabiske naboer og etnisk rensing av palestinerne, kombinert med en konstant flom av hyklerske påkallelser av demokrati og menneskerettigheter, kan USA rett og slett ikke lenger mønstre noen moralsk autoritet på verdensscenen.

Mange rundt om i verden stiller seg nå på Putins side bare for tilfredsstillelsen av å se USA bli gitt et blått øye.

Uansett hva du synes om Vladimir Putins karakter eller hans regjering så er Russland en suveren stat som har rett til å kreve at et land ved sin grense ikke blir utnyttet til politiske intriger og skjulte politiske operasjoner.

USA og NATO kunne valgt å møte kravene halvveis

Dagens situasjon kunne vært unngått dersom USA og NATO hadde vært villige til å møte Russlands sikkerhetskrav halvveis, og dersom de ikke hadde arrangert det ulovlige kuppet i 2014, det som utløste hendelsesforløpet som førte til situasjonen i dag.

Den gjennomsnittlige amerikaner eller europeer har ingen interesse av om Ukrainas president er pro-russisk eller pro-vestlig, og ingen i noe land burde måtte dø for maktspillet til en ikke-valgt utenrikspolitisk elite.

Ironisk nok har den vestlige verden gjennom sin hevn på Ukraina for ikke å undertegne en traktat som ble antatt å skape større økonomisk integrasjon mellom Ukraina og Europa skapt en situasjon der de samme kreftene nå i stedet ødelegger økonomisk integrasjon mellom Russland og Europa.

Ved å styrte den ukrainske regjeringen som svar på dens avslag på å signere en frihandelsavtale, har USA og NATO satt seg selv i en posisjon der deres eneste trekk er:

  • Å forstyrre verdenes energimarkeder
  • Å forårsake enda flere forstyrrelser i forsyningskjeden.
  • Å presse på for enda høyere inflasjon på grunn av høye drivstoffpriser.

Hvite er et hinder for den herskende klassen i USA

USAs manglende evne til å avskrekke Russland vil få konsekvenser ikke bare for verdens geopolitikk, men for den innenrikspolitiske behandlingen av amerikanere, spesielt hvite amerikanere, som av eliten kun blir sett på som et hinder for enten å ignorere eller tie.

Amerikas konsekvente avslag på å støtte Washingtons krigspolitikk har opprørt den politiske klassen, som uten tvil nyter ideen om å få vanlige mennesker til å lide økonomisk nød som hevn for sin egen maktesløshet og ydmykelse.

National Justice Party motsetter seg enhver ytterligere eskalering av konflikten i Ukraina og krever at USA stanser:

  • Å destabilisere andre land.
  • Å bruke økonomisk destruksjon som våpen.
  • Å sette uskyldige mennesker i fare.

Vi står for en utenrikspolitikk preget av fred og respektfullt engasjement mellom nasjoner.

I stedet for å ytterligere fattiggjøre amerikanerne og europeerne så må USA og deres NATO-allierte bli enige med Russland og slutte å bruke Ukraina som en arena for skjulte destabiliseringsoperasjoner.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
2 måneder siden

Mange viktige og riktige poeng her. Men bakenfor konflikten mellom USA/NATO og Russland ligger ambisjonene til globalistene, aka (((the usual suspects))), og deres lojale om enn ofte uvitende spyttslikkere i USA og Europa, nemlig en ny verdensorden, der nasjonalistiske regimer ikke lenger skal tolereres. Nasjonalstater skal kunne bestå, men bare i den grad de underkaster seg globalistisk kontroll. Norge er et godt eksempel i at vi er et ytterst lojalt NATO-medlem, og et ytterst lojalt ikke-EU-medlem, samt at FNs mål og midler er styrende for vår utenriks- og forsvarspolitikk, kfr «klimamålene».

trackback
2 måneder siden

[…] Uttalelse fra National Justice Party om krisen i Ukraina […]