Hjem Nasjonal kamp Uttalelse om medlem i Sundsvall mistenkt for lovbrudd

Uttalelse om medlem i Sundsvall mistenkt for lovbrudd

1

UTTALELSE Det har blitt tatt ut tiltale mot en av Den nordiske motstandsbevegelsens medlemmer i Sundsvall som gjelder forberedelser til drap og ulovlig våpeninnehav.

I begynnelsen av mai skulle politiet gjøre en husransakelse mot mannen for å beslaglegge konkurransevåpen han hadde lisens for. Årsaken til dette var ikke at han hadde begått noe lovbrudd eller misbrukt sin lisens, men for at han hadde politiske meninger som ikke ble satt pris på av systemet. Når politiet gikk gjennom huset fant de også et par gamle arvede jaktvåpen, en laserpeker, en støysender, en agentveske for pistol, en del gammel ammunisjon fra tiden da det var lovlig å kjøpe dette uten lisens, en vekterbatong, deler fra et par ulike våpen og papirer med det aktor mener er tegninger av ulike våpen. Dette medførte at mannen ble tatt hånd om og at hans datamaskiner og telefoner ble beslaglagt.

På en datamaskin fant politiet et hundretalls e-bøker hvorav et fåtall blant annet handlet om hvordan man tilvirker ammunisjon og ulike våpen. De fant også helt offentlige opplysninger om adressene til to journalister.

Mannen nekter for alle lovbrudd, og etter å ha lest forundersøkelsesprotokollen kombinert med den kjennskap vi har om mannen kan Den nordiske motstandsbevegelsen istemme i denne benektelsen. Det kan være at mannen muligens har gjort seg skyldig i våpenlovbrudd for de arvede geværene og for den gamle ammunisjonen og/eller våpendelene, men at det skulle handle om forberedelse til drap er rent latterlig.

Mannen er for mange en velkjent samler av alle slags saker så vel som en teknologinerd og har dessuten i likhet med de fleste sunne menn en interesse for våpen. Å da ha bøker om våpen, våpendeler og til og med en agentveske uten å ha til hensikt å bruke det på noe utagerende vis er ikke på noen måte utrolig. Mannen er også et anerkjent og genuint vennlig og trivelig menneske.

At mennesker generelt bevæpner seg, finner vi ikke rart i det hele tatt. I takt med at utryggheten øker i samfunnet samtidig som politiets ressurser minsker kommer helt sikkert stadig flere svensker å ta de forbehold som behøves for å kunne forsvare sine hjem og familier. Dette gjelder så vel for våre medlemmer som for ikkemedlemmer.

Mistankene om forberedelse til drap er begrunnet i de tre omstendighetene at han hadde agentvesken hjemme hos seg og at denne passet med hans lovlige pistol (og trolig de fleste pistoler på markedet), at han hadde opplysningene om journalistene på sin datamaskin (som likevel kunne være til en artikkel eller annet) og at han er medlem i Den nordiske motstandsbevegelsen (som ikke på noe vis burde styrke noen mistanker da vi er et lovlig registrert parti som ikke på noe vis har drap som arbeidsmetode). Det finnes ingen planer, ingen vitner, intet forberedende spaningsarbeid og han har ikke på noen måte blitt påtruffet med noe våpen utenfor sitt hjem. Om disse indisier leder til en fellende dom for forberedelse til drap er det uten tvil det største justismordet i Sverige under i hvert fall hele dette tiåret.

Frikjennelse eller justismord spiller nok en mindre rolle for aktor. I stedet er det tydelig at interessen for saken ligger i at media skulle kunne få noe å spytte ut krigsoverskrifter om gjeldende Den nordiske motstandsbevegelsen. At tiltalen reises først nå og at rettergangen kommer til å holdes akkurat innen valget kjennes knapt heller som noen tilfeldighet. Ikke heller at media allerede utpeker den mistenkte som skyldig.

Den nordiske motstandsbevegelsen tenker aldri å la folkefiendtlige krefter sette agendaen for vår relasjon til våre medlemmer, men gjør i stedet i samtlige tilfeller en egen utredning. I denne utredningen har ingen feilaktigheter blitt funnet, og vi stiller oss således fullstendig bak medlemmet det gjelder.

/ Den nordiske motstandsbevegelsens svenske riksledelse

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Anonymsurfer
Anonymsurfer
3 år siden

– Har man innført den totalitære og rettsstats-motstridende ’’loven’’ om krav til omvendt bevisbyrde i Sverige også? «Hva er omvendt bevisbyrde? Bevisbyrde er et begrep innenfor rettssystemet der påtalemyndigheten/aktoratet har ansvar for å føre bevis for en påstand/siktelse mot en saksøkt i en rettssak. Foreligger det ikke tilstrekkelig bevis for å avsi dom, vil dette gå ut over den som har bevisbyrden, i denne sammenheng påtalemyndigheten. Siktede går da i de fleste tilfeller fri. Hvis loven kan gjøre unntak fra det som er vanlig rettspraksis, nemlig at aktoratet legger bevisbyrden over på saksøkte. Da vil det være opp til saksøkte… Les mer »