Hjem Nyheter Utvannet FN-resolusjon mot Israel

Utvannet FN-resolusjon mot Israel

PALESTINA En resolusjon er vedtatt av FNs sikkerhetsråd. Den planlagte avstemningen måtte utsettes fire ganger før en utvannet resolusjon kunne vedtas.

Foto: Sanjit Bakshi (CC BY 2.0 DEED)

Etter flere dager med forhandlinger og utsatte avstemninger har FNs sikkerhetsråd endelig blitt enige om en løsning på konflikten i Gaza. Til tross for dette ber de ikke om en umiddelbar våpenhvile.

Avstemningen ble utsatt fire ganger og skulle opprinnelig finne sted på mandag. En oppfordring om våpenhvile for å tillate humanitær hjelp ble fjernet etter forhandlinger mellom blant annet USA og De forente arabiske emirater.

Russland og USA valgte å ikke stemme over saken.

Resolusjonen krever en økning i bistanden til Gaza og oppfordrer til hastetiltak for umiddelbart å sikre trygg og uhindret humanitær tilgang til Gaza.

– Det er en skandale som påvirker den humanitære og medisinske situasjonen inne i Gaza, sier Frida Lagergren, kommunikasjonssjef i Leger Uten Grenser. Hun beskriver situasjonen som katastrofal og understreker den akutte mangelen på mat, vann, medisinsk utstyr, drivstoff og strøm.

Ettersom Israel tidligere har avvist internasjonale resolusjoner og krigens lover, senest i forrige uke da landet skjøt og drepte tre av sine egne borgere mens de viftet med hvite flagg, gjenstår det å se om denne resolusjonen vil bli fulgt.