Hjem Nyheter Utvidet siktelse i Skellefteå-saken

Utvidet siktelse i Skellefteå-saken

SVERIGE Afrikaneren som er siktet for drapsforsøk på en 10 år gammel jente er nå også siktet for grov voldtekt av barn.

Bilde delt av jentas mor på sosiale medier. Sensur av Nordfront.

Torsdag forrige uke ble en 10 år gammel jente funnet alvorlig skadd i den flerkulturelle bydelen Morö Backe i Skellefteå. Nordfront var de første som rapporterte om at det fantes tegn til seksuallovbrudd, ettersom jenta ble funnet avkledd og kvalt.

Skellefteå politi ønsket i forrige uke ikke å kommentere Nordfronts mistanke om seksualforbrytelse, men nå skriver Aftonbladet at den pågrepne, som er en afrikansk 13 år gammel gutt, også er siktet for grov voldtekt av barn. Han skal også tidligere vært nødt til å bytte skole ettersom han angrep jenter og lærerinner.

Afrikaneren ble informert om siktelsen allerede på lørdag, men det er først nå de har gått ut med opplysningen til allmennheten.

– Han ble også informert om denne siktelsen forrige lørdag. Det eneste jeg kan si er at det nå finnes tilstrekkelig støtte i etterforskningen for at også denne rubriseringen foreligger, sier etterforskningsleder Andreas Nyberg til Aftonbladet.

Nyberg sier videre at den siktede er avhørt to ganger, men at «avhørene så langt ikke har ledet etterforskningen fremover».

Aftonbladet skriver videre at jenta fortsatt ikke kan avhøres, noe som tyder på at hun fortsatt ligger i koma.