Hjem Nyheter Norge Utvist drapsmann fikk bidrag fra NAV

Utvist drapsmann fikk bidrag fra NAV

 ABSURDISTAN  Den nordafrikanske 55-åringen som onsdag knivstakk to personer til døde, og som en rekke ganger har blitt utvist fra Norge, gikk på bidrag fra NAV.

oslo-drap

Som Frihetskamp har skrevet om tidligere i uken så hadde den nordafrikanske 55-åringen, som onsdag knivstakk to en kvinne og en mann til døde i Oslo, blitt utvist fra Norge en rekke ganger. Senest i slutten av oktober ifjor.

Til tross for alle utvisningsvedtak så befant han seg likevel i Norge på onsdag den 9. desember 2015 – over ett år etter siste utvisning – og kunne da knivstikke to personer til døde på åpen gate.

Hevdet han var homoseksuell

55-åringen, som opprinnelig er fra Tunisia, forsøkte fra 1988 og til 2008, å få lovlig opphold i Norge gjennom såkalt familieinnvandring. Dette da han var gift med en norsk kvinne, og hadde barn med henne. Etter 2007 forandret imidlertid dette seg, da hans ektefelle anmeldte ham for vold og ville ha skilsmisse.

Fra 2008 gjorde han om sin taktikk, og stod da frem som homoseksuell, i et håp om å få opphold og bidrag i Norge. Han hevdet også at han var samboer med en mann fra Oslo, og at Tunisia var et farlig sted for homoseksuelle. Søknaden ble dog avslått, og 55-åringen sende inn nye søknader med andre begrunnelser på hvorfor han skulle få opphold i Norge.

Gikk på bidrag fra NAV

Politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt forteller til VG at mannen har fått både bidrag og oppfølging av norsk helsevesen etter siste utvisningsvedtak i oktober 2014. Han skal også ha vært registrert med jobb.

Men til tross for dette skal ikke politiet ha klart å få den utviste mannen sendt ut av landet.

– Politiet har aktivt forsøkt å oppsøke og kontakte ham, men har ikke oppnådd kontakt, forteller Metlid til VG.

Les også:
Utvist nordafrikaner bak knivdrapene i Oslo
To personer knivdrept i Oslo – utlending pågrepet
Nesten 1 700 asylsøkere har forsvunnet fra norske mottak

Kilde:
Dobbeltdrapssiktet (55) var utvist