Hjem Nyheter Norge Utvist nordafrikaner bak knivdrapene i Oslo

Utvist nordafrikaner bak knivdrapene i Oslo

 MASSEINNVANDRING  Mannen som ble pågrepet onsdag ettermiddag siktet for to knivdrap i Oslo, var en tidligere straffedømt nordafrikansk 55-åring, som har vært utvist fra Norge en rekke ganger.

Foto: Cornelius Poppe (NTB Scanpix)
Foto: Cornelius Poppe (NTB Scanpix)

Det var like etter klokken 12 på onsdag at 55-åringen ble pågrepet. Mannen hadde tidligere på dagen knivstukket en kvinne på Manglerud, og 43 minutter senere, en mann på Grønland. Begge ofrene døde av skadene.

Den siktede 55-åringen kommer fra et nordafrikansk land, men har vært bosatt i Norge flere ganger siden slutten av 80-tallet. Mannen har vært straffedømt en rekke ganger og ble dømt to ganger på 90-tallet for narkotikaforbrytelser.

oslo-drap

Utvist en rekke ganger

Mannen ankom Norge for første gang i 1988. Dette gjennom familieinnvandring, da han var gift med en norsk kvinne som han senere fikk bar med. I 1997 ble han dog utvist fra landet på grunn av narkotikaforbrytelser. 55-åringen unnlot å reise, og ble først fem år senere, i 2002, tvangsutsendt fra Norge.

Senere i 2002 returnerte mannen til Norge, og søkte igjen om familieinnvandring. Utlendingsdirektoratet (UDI) avslo søknaden.

Fem år senere, i 2007, søkte han atter igjen om familieinnvandring, noe UDI da valgte å innvilge. Denne ble dog trukket tilbake, da han kort tid etterpå ble anmeldt av sin ektefelle for vold. Hun ville på dette tidspunktet også skille seg fra 55-åringen.

Mannen fortsatte å oppholde seg i Norge, og leverte i årene som fulgte en rekke ulike søknader til UDI. Samtlige ble avlsått.

I 2011 mottok han atter igjen vedtak fra UDI om at han måte forlate landet. Noe han igjen unnlot å gjøre.

To år senere, i oktober 2014, fikk han igjen et utvisningsvedtak hvor han fikk beskjed om å forlate landet innen tre uker. Også det unnlot han å følge.

I desember 2015 var mannen fortsatt bosatt i Norge, og kunne da begå to knivdrap i Oslo.

Les også:
To personer knivdrept i Oslo – utlending pågrepet

Kilde:
Oslo-drapene: Pågrepet 55-åring utvist fra Norge flere ganger