Hjem Nyheter Norge Utviste kriminelle asylsøkere får NAV-stønad

Utviste kriminelle asylsøkere får NAV-stønad

BAKVENDTLAND Kriminelle asylsøkere fortsetter å få sin uføretrygd selv etter de har blitt sendt ut av landet. NAV utbetalte 2 381 000 000 kroner til utlendinger i utlandet i 2015.

gardernoen

Kriminelle asylsøkere som er blitt utvist fra Norge kan fortsette å få utbetalt NAV-ytelser i utlandet. Denne informasjonen ble tatt opp i en kronikk av politiinspektør Thomas Utne Pettersen i Haugesund.

Etter å ha bidratt minimalt til den norske statskassen, kan nemlig kriminelle på nærmere vilkår få uføretrygden med seg selv om de blir utvist på grunn av omfattende grov kriminalitet. Vi kan altså risikere at kriminelle uføretrygdede kan leve svært godt på norske skattepenger i utlandet – er dette bærekraftig?

Til Nettavisen bekrefter NAV at de ikke stopper utbetaling av økonomiske ytelser til personer som er blitt dømt og utvist fra landet. Ifølge NAV ble det utbetalt 2 381 000 000 kroner til utlendinger som befant seg i utlandet. Hvor stort beløp som gikk til personer som var utvist fra Norge, har NAV ingen statistikk over.

Kilde:
– Stopper ikke NAV-utbetaling til utviste kriminelle