Hjem Nyheter Norge Utviste utlendinger rømmer fra åpen avdeling ved Kongsvinger fengsel

Utviste utlendinger rømmer fra åpen avdeling ved Kongsvinger fengsel

KONGSVINGER: Siden 2013 har 32 utenlandske fanger med utvisningsvedtak rømt fra Kongsvinger fengsel.

kongsvinger-fengsel-640x348

Som landets første fengsel for utlendinger åpnet Kongsvinger fengsel i desember 2012. Siden den gang har fengslet holdt seg «åpent»: 32 utenlandske innsatte har rømt så langt. Samtlige av dem skulle utvises fra Norge etter endt soning. De aller fleste av dem er forsvunnet for godt, om ikke fra Norge, så i hvert fall for politiet.

Det har vært en økning av rømlinger fra Kongsvinger fengsel siden 2013, da ti fanger unnslapp. I fjor klarte fjorten innsatte å komme seg unna. Hittil i år har åtte personer funnet friheten.

Tallene er kanskje ikke så overraskende – når man tar i betraktning at alle de rømte satt på åpen avdeling. De fleste som sitter på åpen avdeling i Kongsvinger fengsel, er utlendinger som skal utvises fra Norge.

– Fangene det her er snakk om, er dårlig tilpasset en lavsikkerhetsavdeling, sier Robert Rønning, leder av lokalforeningen for Kriminalomsorgens yrkesforbund, om de utenlandske fangene.

I likhet med Rønning påpeker lederen av lokalavdelingen av Norsk fengsel- og friomsorgsforbund, Henning Arnesen, at plasseringen av utviste utlendinger i åpne avdelinger ikke er noen tilfeldighet, men villet fra politisk hold.

Kilde:

Rømmer og blir borte