Hjem Nyheter Norden Uvanlig stille fra løgnpressen om demonstrasjonen i Finland

Uvanlig stille fra løgnpressen om demonstrasjonen i Finland

KOMMENTAR Den norske løgnpressen har vært uvanlig stille i forbindelse med Motstandsbevegelsens demonstrasjon for ytringsfrihet i Tammerfors på lørdag. Skribent Adrian Jacobsen kommenterer saken.

I motsetning til tidligere demonstrasjoner arrangert av Motstandsbevegelsen, som endte opp med å bli førstesidestoff i samtlige norske nettaviser og førte til hundretals hysteriske artikler, har det denne gangen vært uvanlig stille fra løgnpressen. NRK har for eksempel kun én mindre artikkel om demonstrasjonen. Andre større medier som Aftenposten, TV2, Dagbladet, VG og Nettavisen har ikke nevnt demonstrasjonen overhode. Det virker som det eneste som har blitt delt i norske medier er en liten notis fra NTB, som hverken rapporterer årsaken til hvorfor Motstandsbevegelsen demonstrerer eller den kommende rettsaken i Finland om et organisasjonsforbud.

Man skulle kanskje tro at demonstrasjonen har en viss nyhetsverdi ettersom myndighetene i vårt naboland for første gang noensinne forsøker å forby en politisk organisasjon. Ikke fordi den har begått kriminalitet eller at det finnes bevis for ulovlig virksomhet, men fordi den angivelig strider mot «god skikk». Likevel så hører man ingenting fra de såkalte forkjemperne for «demokratiske verdier» i landets aviser.

Om tausheten har en sammenheng med at Motstandsbevegelsens står opp for ytringsfrihet i en tid hvor nettopp ytringsfrihet er på dagsorden og mange mennesker er bekymret for utviklingen i samfunnet, og dermed sympatiserer med Motstandsbevegelsens budskap, kan man selvsagt bare spekulere om.

En ting er iallefall tydelig: Massemedia koordineres fra toppen av, og når den kollektive løgnpressen ikke ønsker fokus på saker som er i mot deres interesse, da gjøres det et bevisst valgt om å gjemme visse hendelser fra nyhetsbilde.