Hjem Nyheter Norge Vadsø-knivmorder dømt til tvungent psykisk helsevern

Vadsø-knivmorder dømt til tvungent psykisk helsevern

5

FLERKULTUR Asylsøkeren som i juli knivstakk og drepte butikkarbeideren Håvard Pedersen fra Vadsø, er nå dømt til tvungent psykisk helsevern.

Det var i juli i fjor at den 18 år gamle nordmannen Håvard Pedersen ble knivstukket og drept av en «flyktning», som hadde kommet til Norge som enslig mindreårig asylsøker i 2015.

Tidligere på sommeren hadde asylsøkeren blitt rapportert til politiet etter at han hadde fulgt etter to jenter og det kom også frem at han tilhørte et miljø med voldelige islamister.

«Flyktningen» som var mistenkt i saken har nå blitt dømt. Et sakkyndig vitne mener asylsøkeren var paranoid schizofren, og skal ha vært psykotisk under drapet. Det var også derfor han ble ansett å ikke være strafferettslig tilregnelig, og ble dømt til psykisk helsevern.

Den pakistanske 21-åringen hevdet i retten at han var en 18 år gammel gutt fra Afghanistan, noe retten ikke så noen grunn til å gå nærmere inn på, da han ble regnet som mindreårig da han kom til Vadsø og dermed fikk tett oppfølging av en miljøarbeider.

Ifølge bekymringsmeldinger fra lærerne på den videregående skolen hvor asylsøkeren hadde vært elev, hadde han stilt rare spørsmål, gått urolig rundt i klasserommet og vært maskert under undervisningen. En miljøarbeider forklarte at det i en samtale også var fremkommet at han hadde et høyt forbruk av hasj og alkohol. Han skal ha blitt henvist til psykiatrisk behandling, hvor han kun møtte til tre av timene. I august slo han dessuten til en sykepleier på Dikemark sykehus og påførte ham permanente skader i nakken. Sykepleieren har vært sykmeldt etter dette.

Foruten tvungent psykisk helsevern dømmes han til å betale erstatning til sykepleieren, samt til drapsofferets foreldre. Ifølge «flyktningens» forsvarer er det ikke bestemt om de vil anke dommen.

– Dommen er som forventet. Hvorvidt vi blir å anke må vi komme tilbake til, sa forsvarer Vidar Zahl Arntzen til iFinnmark.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Reodor
Reodor
3 år siden

«Journalistene toget ut av rettssalen i samlet flokk før videoen av drapet på Håvard Pedersen ble spilt av. Norske medier har knapt nevnt hvordan Maren Ueland ble drept. Fremdeles heter det at hun ble funnet med «knivskader på halsen».

https://www.document.no/2019/01/10/norske-medier-vil-hverken-se-ondskapen-eller-fortelle-om-den/

Arno
Arno
3 år siden

>»Et sakkyndig vitne mener asylsøkeren var paranoid schizofren, og skal ha vært psykotisk under drapet. Det var også derfor han ble ansett å ikke være strafferettslig tilregnelig, og ble dømt til psykisk helsevern.»

Snart er svinet ute og går i gatene igjen: «Ikke lenger sinnsyk. Anses ikke lenger farlig.» – Har vi hørt det før?

Richard
3 år siden

Hele fremgangsmåten på dette angrepet mot nasjonalstaten Norge og våre innbyggere bærer klar preg av at dette var en bevisst og kalkulert handling. Dette var ikke snakk om noen tilfeldige hugg men rett og slett en kaldblodig slakt. Hadde det vært en etnisk norsk som hadde utført noe som helst av drap mot en asylsøkere så hadde det fort blitt snakk om lovens strengeste straff pluss en masse gnål om rasisme hvert eneste år i lenger tid. Slikt som dette har skjedd nok ganger der man faktisk skulle forvente at system ble satt til verks for liv og helse til… Les mer »

Bjarne
3 år siden

Dette avskummet som opprinnelig er fra Pakistan spilte psykiatri spillet. Han lot som han var gal før og etter drapet, og ble trodd. Avskummet som sikkert kjenner koranen som sin egen bukselomme, der det oppfordres det til hodekapping og drap av de vantro.

Bjarne
3 år siden

Islam er ondskap. Det står i ondskapens bok, også kalt koranen at de som ikke tror på dette våset skal bli halshugget eller bli drept på en eller annen måte. Dette djevelskapet strømmer inn i Norden.. Jeg støtter dere