Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Valgkamp: Fem offentlige aktiviteter i Kungälv samtidig!

Valgkamp: Fem offentlige aktiviteter i Kungälv samtidig!

0

MOTSTANDSBEVEGELSEN Lørdag 28. juli ble det drevet valgkamp i Kungälv kommune – og det på ikke mindre enn fem steder samtidig! Fokus lå på å spre valgaviser med blant annet Den nordiske motstandsbevegelsens lokalprogram for Kungälv.

Lørdag 28. juli samlet kamerater fra Den nordiske motstandsbevegelsen seg i Kungälvsområdet for å drive valgkamp. Den 9. september er det som kjent valg til den svenske riksdagen, landsting og kommuner – hvorav Kungälv kommune er en av de tre kommunene hvor Den nordiske motstandsbevegelsen stiller opp. På listen finnes to navn: Fredrik Vejdeland og Peter Albinsson.

Etter å ha begynt å dele ut stemmesedler i blant annet Kungälv og Kode lørdagen før var det nå på tide å begynne å spre den lokale valgavisen. Denne avisen inneholder, foruten Motstandsbevegelsens 9-punktsprogram også det kommunalpolitiske programmet for Kungälv kommune. Dette programmet vil ikke siteres her og nå, men blir i løpet av kort tid publisert.

Det var god oppslutning og samtlige oppmøtte ble delt inn i fem lag, som deretter mobiliserte seg til forskjellige steder rundt omkring i kommunen. Disse var Coop og Maxi i Kungälv, City Gross i Ytterby, Tempo i Kareby samt fergeleiet i Marstrand.

Coop, Kungälv sentrum

Første nedslag gjorde vi altså ved Coop og Systembolaget i Kungälv, hvor et dusin nasjonalsosialister delte ut valgaviser. Det var mye folk der og reaksjonene var overveiende positive med en hel del diskusjoner.

Kort tid etter at vi hadde gjort krav på plassen ble en fotballtrøyebærende mann på gråten sett ringende etter en politipatrulje, som dog uteble. Muligens har politiet i Kungälv innsett at det er nytteløst å reise ut etter slike snøflaks panikkangrep.

Rundt hjørnet hadde noen bestefedre fra Sverigedemokraterna (SD) stilt seg opp med telt og strandflagg. Derifra syntes to slags mennesker komme: de som misliker masseinnvandring og de som misliker muslimer for at de er antisemitter. De sionistiske sverigedemokraterna ble selvfølgelig veldig opprørt over den nasjonalsosialistiske tilstedeværelsen. Hvordan kan man kritisere at «guds utvalgte folk» skal få styre over planetens bank- og mediavelde? Til tross for disse partitro SD-representantenes preken nærmet ingen av motstandsmennene seg «Israels sak».

De som snarere kan beskrives som SDs grasrøtter viste seg derimot mye mer mottakelig for et nasjonalsosialistisk budskap. Med en felles motstand mot innvandring og folkeutbytte kunne man begynne å diskutere og således tilintetgjøre det truende bildet av Motstandsbevegelsen som males opp i jødisk og statlig media. Flere av SD-grasrøttene snakket om at Motstandsbevegelsen var så voldelig og truende, men fikk se sine massemedia-fordommer motbevist av virkeligheten.

Ica Maxi, Kungälv sentrum

Bare noen minutter unna finner vi Ica Maxi, og også der ble det delt ut valgaviser og valgfoldere. Generelt gikk det stille og rolig for seg. De aller fleste var fokusert på å handle mat og tok enten bare med seg en avis for å lese hjemme eller gikk tomhendt til sine biler.

Etter en stund kom partiet Medborgerlig samling til plassen og begynte å dele ut informasjon et stykke fra motstandsmennene. Da man gikk frem og snakket med dem virket de en anelse redde, til den grad at de ikke våget ta imot en av Motstandsbevegelsens aviser i bytte mot et «medborgerlig» flyveblad. I stedet ble det diskutert demokrati og folkestyre etter at noen av dem stammet frem noe om «antidemokratisk», til tross for at Den nordiske motstandsbevegelsen kjemper for større folkelig innflytelse i politikken.

En morsom anekdote var et eldre par, der gubben gjorde det klart at de slett ikke skulle ha noen avis mens hans kone ironisk uffet seg. Da de senere kjørte fra parkeringen tutet gubben sint mot motstandsmennene og viste fingeren, hvorpå hans kone lo og gav tommel opp. Den stakkars gubben fikk sannsynligvis ingen middag og måtte sove på sofaen!

City Gross, Ytterby

Videre til City Gross i Ytterby, like vest for Kungälv. Akkurat som inne i Kungälv var folkeflyten god og såvel aviser som folderer og stemmesedler gikk unna i store mengder. Mange klargjorde at de allerede var kjent med Den nordiske motstandsbevegelsen og et flertall av disse var kjent med Fredrik Vejdeland, som bor i Ytterby og også var på plass ved City Gross.

Politiet kom til stedet, men ifølge dem selv fordi en alarm hadde gått inne i butikken. De nøyde seg dog med å spørre om hvordan aktiviteten gikk før de reiste, så butikkalarmen må ha gått over av seg selv.

Akkurat som ved Coop i Kungälv var det i Ytterby et par snusfornuftige gubber som virkelig ikke kunne sympatisere med Motstandsbevegelsen til tross for god politikk, bare for at vi antagelig er «truende, provokativ og voldelig». Da vi ba en slik gubbe presisere hva som var truende, provokativt og voldelig med Motstandsbevegelsen ble noe uforståelig stammet frem og det fremsto med all tydelighet at personen hadde svelget massemedias agn. Det ble diskutert frem og tilbake hvorfor man må stå imot angripere, utstråle styrke og provosere makthavere for å få dem til å vise sine virkelige sider.

Fergeleiet, Marstrand

Fortsetter man vestover havner man snart i Marstrand og ved fergeleiet der fant den fjerde flyvebladsutdelingen sted. Med tanke på at det er ferietid og at Marstrand er et populært turistmål var det mye folk der, men mange virket se på seg selv som litt for «fine» for virkelighetstilpasset politikk.

Aktiviteten var fullstendig rolig og uten bråk, rop og skrik. Politiet var på plass, men var kortfattet og trivelige. En eldre herre, som satt i kommunestyret for Moderaterna (M), mottok gledelig en avis og pratet deretter en god stund med motstandsmennene. Han fortalte om hvordan landet i løpet av hans liv har blitt betydelig verre og at den retningen saker og ting går i akkurat nå er alt annet enn god. Som eksempel på dårlig utvikling løftet han frem Bergsjön utenfor Göteborg, som har gått fra å være en velordnet forstad for familier som ville bo i nærhet av byen til å i stedet bli en innvandrergetto full av kriminalitet.

Mens denne M-representanten stod og snakket med representanter for Motstandsbevegelsen, med en av organisasjonens valgaviser i hånden, stoppet en dame opp for å ta bilde av dette. Til å begynne med var han opprørt, men det gikk raskt over i skuffelse ettersom det skulle være utilgivelig å snakke med akkurat Den nordiske motstandsbevegelsen blant hans likesinnede og partikamerater.

En annen mann var journalist den 30. september 2017, da Den nordiske motstandsbevegelsen demonstrerte i Göteborg under parolen «Revoltér mot forbryterne!». Han hadde havnet midt oppi bråket som oppsto da Motstandsbevegelsens skjoldbærere forsvarte demonstrasjonen mot voldelige meningsmotstandere og politi, og hadde da blitt dyttet unna av en motstandsmann.

Dette hadde satt dype spor i hans minne og han repeterte samme episode om og om igjen, som i en psykose. Det ble forklart at Den nordiske motstandsbevegelsen kun tillater vold i selvforsvar og at han ganske enkelt hadde havnet på feil sted til feil tid. Til tross for at han repeterte seg flere ganger gikk han fra plassen med Nordfront oppe i telefonens nettleser.

Tempo, Kareby

Den femte flyvebladsutdelingen fant sted i Kareby, som ligger like nord for Kungälv. Til tross for at det handler om et lite tettsted var mottakelsen god. Mange ville diskutere spørsmålet om masseinnvandring og hva man skal gjøre med alle innvandrerne som allerede er her. Svaret var enkelt: send hjem de som ikke hører hjemme her. Svaret virket i mange tilfeller gledende.

Noen var dog ikke like glade i nasjonalsosialisme, eksempelvis en ung dame og hennes androgyne guttevenn. Den unge damen rev ubehersket i stykker en folder og endret deretter kurs bort fra butikken for å i stedet returnere til bilen. Hennes androgyne venn forsøkte bortforklare hennes umodne oppførsel med at «man må regne med voldsomheter når man har et så provokativt budskap». Dum som et brød! Hvordan man kan bedømme et budskap som provokativt uten engang ha forsøkt å ta til seg dets innhold er et mysterium. Den androgyne følte seg trengt inn i et hjørne av spørsmålet og forsøkte dytte et kvinnelig medlem, hvorpå han fikk svar tilbake ved å bli dyttet hele veien til sin jentevenns bil – som de deretter forlot plassen i.

Etter at vi hadde spredt propaganda i drøyt tre timer var det tid for å avrunde samtlige flyvebladsutdelinger og begi seg til et skogsområde og ha månedsmøte. Der ble det budt på utmerket pastasalat i sammenheng med at både den forrige og den kommende måneden ble diskutert.