Hjem Nyheter Norden Våpenlagertiltalt: Syria-journalist med koblinger til AFA – planla revolusjon

Våpenlagertiltalt: Syria-journalist med koblinger til AFA – planla revolusjon

2

VENSTREEKSTREMISME Politietterforskningen av den våpentiltalte venstreekstremisten i Sverige viser at han har vært journalist med oppdrag i Syria, har koblinger til AFA og planla angrep eller revolusjon.

Foto: Politiet.

Frihetskamp skrev tidligere i uken om den 32 år gamle venstreekstremisten med koblinger til det autonome miljøet som i Sverige har blitt tiltalt for å ha oppbevart automatvåpen i blant annet en container.

Den svenske alternative nettavisen Samhällsnytt har lest politiets etterforskningsprotokoll og rapporterer at mannen nylig jobbet som journalist og har koblinger til den venstreekstreme bevegelsen AFA. AFA, eller Antifa som bevegelsen også kalles, er i USA klassifisert som en innenlands terrororganisasjon.

Det var innbruddstyver som hadde brutt opp containeren som først varslet politiet om dens innhold. Politiets bilder fra etterforskningen viser blant annet containeren være utstyrt med en arbeidsbenk med verktøy, varselvester merket med «Polis», en autentisk politiuniform og politilue samt håndjern. Videre ble det funnet et gevær med magasin og kartonger med våpendeler.

Foto: Politiet.

Våpenet som ble funnet var et AR-15, som er et halvautomatisk sivilt gevær, samt skarp ammunisjon som politiet skriver er ment for å gi livstruende skader. Politiet skriver videre at den høye penetreringsevnen utgjør en stor trussel mot politi som bærer beskyttelsesvest.

Under etterforskningen har det kommet frem at flere personer har hjulpet den tiltalte 32-åringen, blant annet en 42 år gammel venn som leide containeren for ham og hans samboer – begge hadde vanskeligheter for å samarbeide med politiet, selv om 42-åringen risikerte fengsel for grov våpenkriminalitet. Videre i politiforhør kommer det frem at alle tre kjenner til hverandre gjennom en avholdsforening, som er kjent for å være samlingsplass for det venstreekstreme AFA, som har infiltrert foreningen.

I leiligheten til den tiltalte 32-åringen fant politiet stridsutstyr, våpen, tavler og notater med planer for blant annet maktovertagelse og venstreekstrem litteratur. Det ble også funnet uniformer for diverse selskap blant utrustningen, samt informasjon som viser at mannen har bakgrunn fra forsvaret gjennom flere år.

Blant alle notatene som ble funnet var det informasjon om hvordan man bedriver geriljakrig og planer for å starte væpnet revolusjon, bilder fra venstreekstreme demonstrasjoner, merker og pins.

I et skogsområde i nærheten av mannens bolig ble det funnet våpen og store mengder ammunisjon samt lommebøker med id- og bankkort.

Politiets etterforskning viser at den 32 år gamle mannen har vært ansatt som journalist for avisen Arbetaren og har vært på oppdrag i Syria i 2017 og 2018. Det ble også funnet et pressekort utstedt av SAC Syndikalisterna.

32-åringen benekter anklagene og sier at all utrustningen var til et rollespill. Til spørsmål om han har koblinger til venstreekstremisme svarer han at han stemmer på Socialdemokraterna. Våpnene som ble funnet i containeren skylder han på en ukjent innvandrer som han skal ha leid containeren videre til, men politiet har funnet mannens DNA på en våpendel og munnbeskyttelse inne i containere.

Selv om etterforskningen har vist at flere av 32-åringens venstreekstreme venner har vært involvert og beskyttet ham, er det kun 32-åringen som er tiltalt. Saken kommer opp for retten i neste uke.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Haraldsson
Haraldsson
3 år siden

Og MSM er stille, så meget stille.
Politikerne roper heller ikke om hverandre om forbud. Ingen gnål om dette farlige…tankegodset.

Martin
Martin
3 år siden

Har ikke lest noe om det i (((media))). Her ser vi hvilken side som har terror som våpen, men likevel skal de snakke om at vi er en terrororganisasjon. Er vi farlige typer ettersom vi bombarderer Norden med folkevenlig propaganda?