Hjem Nyheter Norden Varetekstfengslet aktivist sier han ble forsøkt mishandlet

Varetekstfengslet aktivist sier han ble forsøkt mishandlet

SVERIGE En politianmeldelse som setter hendelsene i Örkelljunga i nytt lys har blitt opprettet. Ifølge anmeldelsen forsøkte tre personer å mishandle en av Motstandsbevegelsens aktivister før de selv fikk juling.

Deler av politianmeldingen. Foto: Nordfront.

Natt til valgdagen søndag 11. september ble to av Den nordiske motstandsbevegelsens aktivister pågrepet i Örkelljunga, etter hva som virker å ha vært en konfrontasjon med meningsmotstandere som saboterte valgplakater. Aktivistene ble deretter varetektsfengslet mistenkt for mishandling av to personer.

Hendelsen resulterte i at blant annet Aftonbladet hengte ut de to mistenkte mennene. Den nordiske motstandsbevegelsen ga også en kort uttalelse på Motståndsrörelsen.se hvor det ble konstatert at opplysningene om hva som hadde skjedd var få, men at mye tyder på at de mistenkte personene tilhører det såkalte antifascistiske miljøet.

Opplysninger fra politiet som Nordfront har fått ta del av bekrefter nå at konfrontasjonen virker å ha oppstått på grunn av politiske meningsforskjeller og at bråket ble startet av personene som senere politianmeldte Motstandsbevegelsens aktivister for mishandling.

Opplysningene kommer fra en politianmeldelse som politiet opprettet etter avhør med en av de pågrepne aktivistene, som også bor på stedet og var kandidat i kommunevalget. I avhøret forteller aktivisten at personen som politianmeldte ham sammen med to kumpaner truet ham og forsøkte å dra aktivisten ut fra hans bil. I politianmeldelsen står det blant annet:

Mistenkte gjerningsmann og to medgjerningsmenn misstenkt [sic] for forsøkt til grov mishandling gjennom å ha forsøkt å dra fornærmede ut fra hans bil og sagt at «han skal få på faen».

Dette skulle da kunne forklare hvorfor en person har blitt påkjørt av en bil, hvilket tidligere har fremkommet i media.

Mistankene om at hendelsene i Örkelljunga er den siste fiaskoen for AFA forsterkes av det faktum at det ifølge politianmeldingene skal være tre antagonister som de to aktivistene slåss med, samtidig som bare én person listes som fornærmet i arrestanmeldelsen. De to øvrige antagonistene kan dermed mistenkes for å holde seg unna politiet da de selv har begått en forbrytelse og ikke vil samarbeide med politiet.