Hjem Nyheter Varige hjerneskader for 10 år gammel jente i Skellefteå

Varige hjerneskader for 10 år gammel jente i Skellefteå

INNVANDRERVOLD Den 10 år gamle jenta i Skellefteå, som i sommer ble holdt i koma i ukevis etter å ha blitt slått, kvalt og voldtatt av en femten år gammel afrikaner, har ifølge legene fått varige hjerneskader.

Den 10 år gamle Skellefteå-jenta har fått varige hjerneskader etter å ha blitt utsatt for voldtekt og drapsforsøk. Til høyre: Gjerningsmannen Abushi Shamse Kamal.

Jenta ble overfalt, slått og voldtatt 7. juli av den 15 år gamle etiopieren Abushi Shamse Kamal og måtte legges i kunstig koma i nesten tre uker etter angrepet for å overleve sjokket. Legene slår nå fast at jenta har fått varige hjerneskader og at hun aldri vil kunne få et noenlunde normalt liv som følge av de fysiske skadene hun ble påført.

Det var i skogen ved Morö Backe, i utkanten av Skellefteå, at jenta ble funnet naken og alvorlig skadet noen timer etter angrepet. Abushi Shamse Kamal hadde sparket og slått henne og dessuten mishandlet henne med diverse gjenstander. Hjerneskadene som legene nå har kunnet konstatere hos jenta, antas først og fremst å være forårsaket av kvelningen med skolisser som afrikaneren i avhør innrømmet at han utsatte henne for.

– Jeg mener at den tiltalte utsatte jenta for ekstraordinære lidelser og at han har utvist ekstraordinær hensynsløshet ved å angripe saksøker med grov vold. Det var kun på grunn av tilfeldige omstendigheter at forbrytelsen ikke ble fullført og at jenta ikke døde, kommenterer aktor Andreas Nyberg til TV4.

Rettssaken mot Abushi Shamse Kamal er flyttet til Skellefteå tingrett og er planlagt å finne sted mellom 12. – 14. oktober og 17. oktober for lukkede dører.